Seară de jocuri cu prietenii, când vrei distracție fără să cheltuiești prea mult

Seară de jocuri cu prietenii, când vrei distracție fără să cheltuiești prea mult

Urmează să te întâlnești cu prietenii, dar parcă nu ai vrea încă o ieșire în oraș, unde știi că vei cheltui prea mulți bani? Atunci a venit momentul să încerci ceva nou, mai puțin costisitor, dar poate mai distractiv ca orice ieșire la suc, bere sau în club. Caută un spațiu unde să vă puteți întâlni - locuința unuia din gașcă, de exemplu, dar care să fie destul de încăpătoare pentru toată lumea - și organizează o seară de jocuri de societate. Distracția și amuzamentul sunt garantate pentru toată lumea, mai ales dacă printre voi se numără și unii care nu știu regulile jocurilor și trebuie să le învețe.

 

 

 

 

Cum organizezi seara de jocuri cu prietenii

 

Nu este greu să organizezi o seară de jocuri de societate cu prietenii, însă este nevoie de puțină implicare și de câteva detalii care trebuie puse la punct pentru ca atmosfera să fie prietenoasă și plăcută pentru toți.

 

Fă o listă de prieteni

 

Gândește-te la ce prieteni vrei să participe la seara de jocuri. Poți alege un număr de oameni în funcție de spațiul de care dispui sau invers, adică să stabilești mai întâi gașca și apoi să vă gândiți împreună la locație, în funcție de câți vă adunați. Cert este că trebuie să le faci propunerea prietenilor cu 2-3 zile înainte pentru ca aceștia să nu își facă alte planuri și, de asemenea, să le amintești în ziua cu pricina că urmează să vă întâlniți. Alege să chemi persoanele cu care te înțelegi cel mai bine și, dacă nu se strânge un număr suficient de oameni, apelează și la prieteni de-ai prietenilor, care ar putea fi încântați de idee.

 

Stabilește locația

 

După cum am spus, poți stabili mai întâi locația și apoi să chemi oamenii sau invers. Dacă nu vrei sau nu poți să organizezi seara de jocuri chiar în locuința ta, va trebui să găsești un prieten dispus să găzduiască gașca. Tot ce contează este să fie un spațiu de desfășurare suficient pentru toată lumea, astfel încât să vă puteți juca fără să vă incomodați reciproc.

 

Fă o listă de cumpărături

 

Chiar dacă planifici o seară cu prietenii acasă și costurile sunt mai reduse față de cele pe care le-ar necesita o iesire in oras, nu înseamnă că nu vei cheltui niciun ban. Veți avea nevoie de ceva de băut, de ronțăit sau de mâncat. Vorbește cu ceilalți participanți, întreabă-i ce preferințe au și întocmește o listă care să satisfacă nevoile tuturor. Desigur, costurile vor fi împărțite între voi. 

 

Alegerea jocurilor

 

Fiind o seară între prieteni, orice alegere trebuie făcută de comun acord pentru a evita conflictele sau stările de disconfort. Există multe variante de jocuri, așa că fă un mic sondaj pentru a vedea în ce jocuri vor să se implice participanții. Ca să fie și mai distractiv, poți alege chiar și un joc nou, ale cărui reguli nu sunt știute de niciunul dintre voi.

jocuri-de-societate-turnul petrecerii

Cu ce ocazii poți organiza o seară de jocuri cu prietenii

 

O seară de jocuri între prieteni ar fi binevenită oricând, dar timpul tău și al celorlalți este cel care vă poate sta împotrivă. Cu anumite ocazii, însă, chiar merită să îți faci timp pentru organizarea unei astfel de seri.

 

În serile ploioase sau friguroase

 

În serile mohorâte și ploioase sau când temperatura de afară nu este prea prietenoasă cu corpul tău, o sesiune de jocuri te poate scoate din monotonie. Trebuie doar să pui mâna pe telefon, să chemi câțiva prieteni la tine și să le spui să aducă și niște jocuri cu ei. Având în vedere vremea nefavorabilă pentru plimbări sau alte activități în aer liber, cel mai probabil vor fi încântați de ideea ta și vor ajunge în cel mai scurt timp la tine acasă. 

 

Într-o seară de weekend

 

Weekendul are scopul clar de a te relaxa și de a te aproviziona cu energie pentru săptămâna care urmează. Dacă vrei să îl petreci în compania celor cu care te înțelegi cel mai bine, dar nu ai chef de ieșiri în oraș, cheamă-i la tine sau propune-i unui prieten să găzduiască o seară de boardgames. Este o idee bună de a petrece o zi de weekend relaxantă și distractivă.

 

În concediu

 

Zilele de concediu sunt cele mai frumoase zile pe care le ai în timpul unui an, în primul rând pentru că nu mai trebuie să te trezești în fiecare zi din cauza alarmei. De obicei, oamenii aleg să plece în vacanțe în zilele de concediu și își petrec timpul odihnindu-se sau alături de cei dragi. Dar poți folosi una dintre zilele libere pentru a te reuni cu cei mai buni prieteni, organizând o seară de jocuri de societate cu aceștia. O poți organiza chiar înainte de a te întoarce la serviciu, astfel încât ultima zi de concediu să fie distractivă și relaxantă, dar fără a-ți consuma foarte multă energie.

 

 

Ce jocuri sa alegi

 

Pentru seara pe care ai de gând să o organizezi cu prietenii trebuie să te gândești la câteva jocuri pe placul tuturor. Consultă-te cu aceștia și alegeți 2-3 jocuri care să vă pună la încercare creativitatea, dar și inteligența.

 

Activity

 

Dacă vrei să auzi hohote de râs în locul unde te vei găsi cu prietenii tăi, nu vei da greș cu jocul Activity. Acesta se bazează pe comunicare și creativitate și scoate la iveală aptitudinile participanților de a desena, a mima sau de a descrie verbal diverse cuvinte. Scopul este ca ceilalți să ghicească ce vrea să transmită cel care interpretează. Unele cuvinte sunt chiar dificil de ghicit și de mimat, ceea ce face jocul cu atât mai distractiv și mai amuzant.

Jocul mima

 

Acest joc testează creativitatea, dar și inteligența participanților și presupune împărțirea în două echipe a acestora. Prima echipă se gândește la un cuvânt pe care un membru al echipei adverse să îl mimeze pentru echipa proprie. Dacă aceasta ghicește cuvântul, primește punctele puse în joc. Dacă nu, punctele merg la echipa care a propus cuvântul. Distracția constă în faptul că fiecare va încerca să mimeze cât mai bine, prin gesturi și mișcări cuvântul primit, oferind celorlalți un spectacol vizual foarte amuzant.

jocul-mima

Catan

 

Catan este un joc ce îmbină norocul cu gândirea strategică, scopul fiind de a construi, pe o harta, așezări, orașe și drumuri. Jocul este pașnic și nu presupune atacuri reciproce din partea jucătorilor, ci doar acțiuni din partea fiecăruia, care să îi incomodeze pe ceilalți să se extindă. Regulile jocului sunt simple, așa că acesta poate fi jucat fără probleme și de începători.

jocul-catan

Monopoly

 

Dacă ți-ai dorit dintotdeauna să fii proprietarul unui complex de imobiliare, cu siguranță jocul Monopoly este pe gustul tău. Numele acestuia vine de la „monopol”, termen care înseamnă că asupra unei piețe domină o singură entitate. Și acest joc se bazează pe noroc, deoarece presupune aruncarea de zaruri. Scopul fiecărui jucător este să îi împingă pe ceilalți în faliment pentru a-și consolida poziția economică pe piață. 

Rummy

 

Acest joc presupune atenție și concentrare din partea celor implicați și se poate juca cu 2-4 jucători. Desigur, dacă îți organizezi gașca în echipe, în joc pot fi antrenați mai mulți participanți. Rummy presupune formarea, pe tăblița fiecărui jucător, a unor grupuri de cifre - terțe (același număr, dar de culori diferite) sau suite (numere consecutive de aceeași culoare). Fiecare formație are un număr de puncte, iar jocul continuă până când unul dintre jucători atinge numărul de puncte stabilit la început.

joc-rummy

O seară de jocuri între prieteni poate fi perfectă pentru a consolida legăturile cu aceștia și pentru a vă distra împreună. Mai ales dacă nu apucați să vă vedeți prea des din cauza serviciului, o astfel de seară vă poate ajuta să recuperați timpul pierdut și să vă reapropiați unii de ceilalți.

 

Sursă foto: shutterstock.com

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 - 18:00

0377101451 contact@mindblower.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!