Tradiţia oferirii de cadouri de Crăciun este, după cum o demonstrează cercetările, împrumutată de la sărbătoarea Sfântului Nicolae, episcopul ortodox, originar din Turcia de astăzi recunoscut pentru generozitatea de care dădea dovadă faţă de cei săraci cărora obişnuia să le ofere daruri. Crăciunul, aflat la doar câteva zile distanţă de Sărbătoarea Sfântului Nicolae a preluat tradiţia oferirii de cadouri care a început să ia amploare pe plan internaţional odată cu urbanizarea masivă din secolul al XIX-lea. În acelaşi timp, la originea oferirii de cadouri de Crăciun se află cei trei magi care i-au adus în dar Pruncului Iisus, născut de Crăciun, aur, smirnă şi tămâie.
Astăzi, o mare parte din puritatea şi simplitatea gestului de a oferi cadouri de Crăciun s-a pierdut, iar oamenii se simt pur şi simplu copleşiţi de presiunea de a găsi şi de a oferi darurile potrivite. Una dintre cel mai des întânite probleme este cea financiară, aşa că haideţi să aflăm împreună care sunt modalităţile în care putem să ne gestionăm cât mai bine bugetul pentru cadourile de Crăciun.
1.Stabileşte-ţi un buget fix. După ce îţi pregăteşti lista de cadouri pentru Crăciun şi bugetul total, încearcă să te încadrezi în şi, astfel, fiecare să primească un cadou pentru că, de obicei cadourile alese cu grijă sunt mai apreciate decât cele scumpe.
2.Alcătuieşte o listă preliminară de cadouri. Stabilindu-ţi o astfel de listă te vei asigura că nu ai uitat pe nimeni, dar şi că vei obţine cel mai bun preţ pentru fiecare cadou în parte. Nu uita, totuşi, să achiziţionezi ceva în plus, pentru situaţii neaşteptate cum ar fi vizitele.
3.Cumpără cadourile devreme şi economiseşte din timp. Economisind bani în lunile anterioare şi cumpărând cadourile mai devreme, Crăciunul tău va fi mult mai frumos fără alergătura pe ultima sută de metri după cadouri, fără stres şi fără cheltuieli neprevăzute.
4.Achiziţionează produse online. Cumpărăturile online sunt foarte comode şi te pot ajuta, foarte bine, să ţii bugetul sub control şi să-ţi calculezi cu foarte mare grijă fiecare achiziţie fără a depune un efort considerabil ca atunci când mergi în magazine.
5.Informează-te online. Ca să nu pierzi foarte mult timp prin magazine, este recomandat ca înainte să pleci la cumpărături să faci o cercetare online, să te inspiri şi să compari preţurile, ceea ce te va ajuta foarte mult să faci cele mai bune alegeri din punct de vedere financiar.
6.Vânează reducerile. Luna decembrie este luna în care se fac cele mai multe achiziţii, aşa că şi magazinele pregătesc tot felul de oferte cu acest prilej. Poţi profita din plin de ele cu condiţia să te informezi din timp despre ele, dar şi despre posibilele costuri ascunse.
7.Profită de ofertele speciale de Crăciun. În această perioadă, retailerii pregătesc din timp produse cu preţuri speciale menite să te atragă în magazinele lor, ceea ce este un avantaj important pentru tine de care trebuie neapărat să profiţi.
Dacă ai reuşit să-ţi gestionezi cu brio bugetul pentru cadourile de Crăciun, un ultim sfat ar fi să treci pe lista ta şi un cadou pentru cineva aflat într-o situaţie financiară precară şi căruia poţi să-i faci asfel o mare bucurie pentru că de Crăciun toată lumea ar trebui să fie fericită.