10 Intrebari arzatoare despre tehnologia RFID si portofel carduri RFID

10 Intrebari arzatoare despre tehnologia RFID si portofel carduri RFID

Auzi si tu din ce in ce mai des cuvantul “rfid” si pare ca lumea se familiarizeaza tot mai mult cu acest concept. In 2020, numarul cadourilor “cu rfid” a crescut in magazinul nostru, iar asta nu este intamplator. Avem rucsac cu rfid pentru carduri acte si bancnote, portofelul din aluminiu cu rfid, suport carduri antifrauda rfid cu baterie externa.

Azi este mai important decat oricand sa detii un portofel RFID pentru carduri. Pentru ca inca troneaza confuzie in jurul acestui termen, hai sa facem lumina si sa afli cat mai multe detalii despre ce inseamna si cu ce te ajuta tehnologia RFID. Totul - in 10 intrebari si raspunsuri la obiect.

portofel-aluminiu-pentru-carduri-1024x576

10 Intrebari si raspunsuri frecvente despre RFID si portofel carduri aluminiu cu RFID

 

1. De unde vine prescurtarea RFID?

 

RFID inseamna Radio Frequency Identification - identificarea prin frecvente radio. A fost creat prima data in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial cu scopul de a identifica aeronavele britanice care se intorceau la baza dupa o misiune noua. Azi, RFID este utilizat cu preponderenta in sistemul bancar, pentru cumparaturi, in transporturi etc.

Dupa cum se stie, nu doar dispozitivele devin din ce in ce mai inteligente - ci si hotii. Pare ca ei sufla pur si simplu in ceafa tehnologiei. Unele carti de credit au cip RFID incorporat care permite efectuarea platilor doar prin apasarea cardului pe scanner. Asta inseamna ca nu mai trebuie sa introduci cardul intr-un slot de card, ci doar sa-l atingi de scanner. E un lucru pe cat de convenabil, pe atat de periculos.

 

2. Cum poate un hot sa-ti sustraga banii de pe card cu un reader RFID?

Daca esti intr-un loc aglomerat si ai in buzunar un card cu cip RFID, cineva ar putea sa-ti scaneze cardul cu un dispozitiv special, sa-ti fure datele personale si sa-ti cloneze cardul de credit. Inteligent, nu? Ei, asa actioneaza hotii erei noastre. Important este sa realizezi ca aceste scenarii sunt reale, iar tu trebuie sa fii cu un pas inaintea lor. Din fericire, exista solutii la indemana. Poti sa cumperi un portofel elegant cu blocare RFID, care e cea mai buna asigurare ca nimeni nu-ti poate sustrage datele.

 

3. Ce este un portofel carduri sau port card cu RFID si cum iti poate proteja acesta datele cardurilor?

Hotii cu experienta tehnica ar putea utiliza un cititor RFID pentru a scana informatiile de pe cardul de credit. Cititorul RFID foloseste undele radio pentru a citi aceste date, astfel incat scopul unui portofel RFID este sa blocheze aceste unde radio. Un portofel RFID este realizat dintr-un material special care poate bloca si/ sau intrerupe undele radio. Daca portofelul este bine realizat, practic nu exista niciun risc ca cineva sa-ti fure datele.

Nu orice card de credit poate fi scanat de un astfel de reader, dar pericolul exista. Daca ne intrebi pe noi, este mai bine sa fii in siguranta, decat sa-ti para rau mai tarziu. In plus, este un fapt binecunoscut faptul ca furtul de date este la ordinea zile, asa ca nu poti fi niciodata in totala siguranta.

portofel-carduri-rfid-1024x576

Problema cu unele portofele RFID este ca deseori sunt voluminoase si neatractive. Nu acelasi lucru putem spune despre portofelele C-secure. Acestea sunt variante slim, minimaliste, fabricate din piele sau aluminiu, cu un finisaj premium. Prin aspectul lor minimal, ele nu adauga volum unui buzunar sau unei genti. Sunt usor de transportat si arata foarte bine, chiar si atunci cand sunt pline de carduri. Exista o multime de culori din care poti alege.

 

4. Ce este un CIP RFID?

Un cip RFID este microcipul mic vizibil pe fata unui card de credit sau debit de tip card contactless. Cand cardul este atins de readerul de carduri de credit al unui comerciant, cipul RFID transmite wireless informatiile contului cardului pentru a finaliza o tranzactie. Acest cip foloseste tehnologia NFC (Near Filed Communication).

 

5. Ce inseamna RFID skimming?

Cardurile de credit de tip contactless, cunoscute si sub denumirea de carduri de tip touch-and-go, contin un cip RFID. Cititorul de carti de credit al unui comerciant receptioneaza fara fir informatiile contului cardului atunci cand cardul este atins de reader. Un infractor, cu propriul sau reader RFID poate sa fure sau sa scaneze (skim) aceasta informatie doar daca se apropie suficient de mult de persoana care are asupra sa cardul.

 

6. Ce inseamna blocare RFID?

Un card de credit fara contact, numit si card tap-and-go, foloseste un cip RFID ce transmite wireless informatiile contului cardului catre un terminal al cardului de credit. Pentru ca hotii pot fura aceste informatii, multe portofele RFID sunt fabricate din materiale speciale care blocheaza practic undele specifice pe care cipurile RFID le folosesc pentru comunicare.

 

7. Ce este un portofel RFID multi-compartimente carduri, cu pop-up?

Un astfel de portofel unisex port card are un mecanism de acces rapid carduri. In general, se foloseste un glisor pentru a scoate usor si instant cardurile de credit, fara a fi nevoie sa desfaci portofelul.

 

8. Ce este un portofel carduri protectie rfid minimalist?

Un portofel cu design minimal este un model compact, subtire si usor, pentru carduri sau documente minimale. Fiecare spatiu al sau este folosit la maximum. De obicei, portofelele minimale se adreseaza persoanelor care nu vor sa-si complice viata, ci isi doresc o prezenta curata, simpla, avand asupra lor doar lucruri de valoare esentiale.

 

9. Ce pot sa fac ca sa previn caderea cartilor de credit dintr-un portofel pentru carduri?

In general, portofelele antifurt RFID sunt astfel construite incat nu permit caderea cardurilor in mod accidental. Practic, cardurile sunt tinute rigid intr-o carcasa din aluminiu si nu exista riscul sa cada. Ele sunt impinse in afara doar in momentul in care apesi pe glisor.

 

10. In ce buzunar este recomandat sa port un portofel barbati pentru carduri?

Daca femeile poarta portofelul de carduri securizat rfid in poseta, pentru barbati, cel mai sigur buzunar este cel din fata, din dreapta sau stanga. Este cel mai confortabil si sigur buzunar. In acest mod nu risti sa te asezi pe portofelul din aluminiu pentru carduri, daca il pui la spate. Cele mai multe portofele antifurt RFID sunt suficient de minimaliste si compacte incat se potrivesc perfect in orice buzunar frontal.

 

Concluzie portofel carduri aluminiu antifurt

Tehnologia RFID este confortabila pentru omul modern, pentru ca ii permite sa plateasca rapid pentru diferite tranzactii. Cu toate acestea, RFID poate fi si un risc, pentru ca permite celor rauvoitori sa-ti sustraga datele de pe card, doar daca se apropie suficient de mult de tine cu un reader ascuns.

De aceea, pentru o extra protectie a datelor de pe carduri, cea mai buna solutie este un portofel aluminiu carduri acte si bancnote tip antifurt, antiskimming. Un astfel de portofel cu suport carduri nu-ti va demagnetiza sau defecta cardurile in vreun mod. Tehnologia antifurt doar blocheaza semnalele wireless, asa incat atunci cand vei scoate cardul din portofel vei putea sa-l utilizezi fara probleme.

 

Click AICI sa vezi oferta noastra actualizata pentru portofele barbati si femei.

 

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 - 18:00

0377101451 contact@mindblower.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!