100+ Idei Cadouri Aniversare Casatorie. De la nunta de Hartie la cea de Diamant

100+ Idei Cadouri Aniversare Casatorie. De la nunta de Hartie la cea de Diamant
Nunta reprezinta un eveniment cheie in viata oricarui cuplu, pentru ca la acest eveniment se aduna rude si prieteni pentru a celebra fericirea si bucuria cuplului ce decide sa-si uneasca viata. Aniversarile de casatorie sunt, de asemenea, o buna oportunitate pentru a celebra dragostea a doua persoane care se iubesc. Cei doi si cei apropiati lor sarbatoresc bucuria pe care o impartasesc in compania partenerului, in ciuda incercarilor si necazurilor aventurii conjugale

In mai toate culturile si civilizatiile, aniversarea casatoriei este considerata a fi o ocazie importanta si este in general sarbatorita intr-un mod semnificativ. Cuplurilor li se aminteste care este angajamentul lor conjugal si de multe ori cei apropiati cauta cadoul perfect, simbolic si semnificativ, pentru a-l oferi celor doi. In plus, el si ea obisnuiesc sa-si ofere cadouri frumoase

Poate ca in primii ani de casatorie, nu este atat de dificil sa gasesti un cadou pentru cuplul respectiv, deoarece o sa cauti sa alegi ceva ce inca le lipseste de acasa. Dar, o data cu trecerea timpului, alegerea unui cadou semnificativ, deosebit, poate devenit din ce in ce mai provocatoare. Oricum ar fi, simplul fapt ca te gandesti sa la o idee potrivita de cadou pentru aniversare casatorie este un lucru de pretuit si apreciat

Nicio aniversare nunta nu ar trebui ignorata, ci ar trebui sa i se acorde atentia potrivita. 

aniversare casatorie idei de cadouri


Originile cadourilor de aniversare casatorie

Sa oferi un cadou cu ocazia aniversarii casatoriei isi are originile tocmai in perioada medievala. In Imperiul Roman, sotii obisnuiau sa le ofere sotiilor o ghirlanda de argint pentru a marca a 25-a aniversare si o coroana de aur pentrua marca cea de-a 50-a aniversare de nunta. 

In anii 1920, scriitoarea americana Emily Post, a publicat o carte intitulata "Etiquette" in care incerca sa rezolve cumva dilema cadoului potrivit cu ocazia fiecarei aniversari. Cu toate astea, doar cativa ani de aniversare casatorie au fost inclusi in carte - primul, al cincilea, apoi fiecare din al 5-lea an pana la a 25-a aniversare. 

In anul 1937, Asociatia American National Retail Jewaler a adaugat si alti ani acestei liste, inclusiv toti anii pana la cea de a 14-a aniversare si apoi la fiecare 5 ani pana la a 50-a aniversare. Acestea erau considerate tematici traditionale legate de fiecare an conjugal. Recent, lista a fost ajustata, astfel ca azi toti anii aniversarii de la 1 la 30 au fost conectati de o anumita tematica sau un anumit material. Dupa a-30-a aniversare, se celebreaza in fiecare al 5-lea an pana la 75 de ani de casnicie. 




Tematici aniversare casatorie

Anii aniversari sunt simbolizati prin daruri traditionale si contemporane, dar in anumite culturi exista inclusiv o floare, o culoare sau o piata pretioasa pentru fiecare celebrare. In general, trandafirul este considerat a fi inlocuitorul perfect pentru orice aniversare daca o femeie adora trandafirii. 

Dar, de unde provin aceste traditii pentru cadou aniversare relatie?

Aceste conventii de lunga durata dateaza inca din perioada medievala si au fost alese ca agenti ai norocului si prosperitatii intr-un mariaj. 

Conform opiniilor contemporane, fiecare cadou ar trebui sa fie ales astfel incat valoarea sa sa creasca treptat pe masura ce investiti mai mult timp intr-o relatie - astfel, va exista o recunoastere reala a unei casnicii reusite

Fie ca este primul vostru an de casatorie, fie ca acum cautati un cadou de aur sentimental perfect pentru a 50-a aniversare casatorie a parintilor, consultati ghidul nostru de mai jos.





Aniversare casatorie 1 an - Nunta de Hartie

La prima aniversare, hartia reprezinta cadoul traditional. Fibrele de hartie simbolizeaza puterea si conectivitatea relatiei voastre infloritoare. Hartia este de asemenea o referinta pentru inceputurile unei vieti de cuplu. Si pentru ca ea simbolizeaza o panza curata pentru a-ti scrie propria poveste, cateva cadouri potrivite pentru nunta de hartie sunt acestea: un poster razuibil, un voucher de cuplu cadou aniversare căsătorie, o carte de bucate, o carte amuzanta, un puzzle artistic, un tablou sau o ilustratie personalizata, bilete la un eveniment special, o experienta voucher - ceva ce ar putea adauga valoare povestii voastre sau povestii cuplului sarbatorit. 
Asta din punct de vedere traditional. Dar, din punct de vedere contemporan, specialistii recomanda sa faci cadou in primul an de casatorie un ceas de perete sau ceasuri de mana. Ceasurile reprezinta iubirea eterna si vor ramane amintire eterna. De asemenea, auriul reprezinta culoarea standard a primei aniversari casatorie; florile de portocal si panselutele sunt florile statement, iar aurul este piatra pretioasa a acestui an.
Aniversare casatorie 2 ani - Nunta de Bumbac

Cea de a doua aniversare a nuntii este despre recunoasterea maturizarii relatiei unui cuplu casatorit. In mod traditional, bumbacul a fost ales materialul de baza al acestui an aniversar, pentru ca aceasta fibra reprezinta doua persoane care s-au unit intre ele

Daca privim din punct de vedere contemporan, China reprezinta simbolul celui de-al doilea an. Frumusetea si rafinamentul Chinei sunt atemporale si durabile, la fel ca uniunea cuplului care celebreaza al doilea an de casatorie. Cu toate acestea, relatia este de asemenea fragila si poate avea cateva puncte slabe, la fel ca orice relatie in floarea varstei. 

Cea de a doua aniversare casatorie este reprezentata de culoarea rosie si de crin. Pentru aceasta sarbatoare, ar trebui sa aveti in vedere cadourile care pot imbunatati momentele pretioase dintre voi - de exemplu: idee de cadouri aniversare o lenjerie de pat pentru weekendurile in care va treziti tarziu unul in bratele celuilalt, halate de baie pentru el si ea (pudra de baie sau bombe de baie), un set de cani de ceramica pentru a petrece diminetile impreuna (cu mesaje amuzante), bijuterii si ceasuri , un decantor cu doua pahare pentru clipe de dezmierdare petrecute impreuna, cadou aniversare nuntă, lampi decorative. 

Granatul este piatra potrivita pentru a doua aniversare a casniciei. Datorita culorii sale aprinse si pasionale, granatul reprezinta dragostea, prietenia si inima. 
Aniversare casatorie 3 ani - Nunta de Piele in  viata de cuplu

3 este cu noroc - stii deja asta din povesti. :) In acest moment al casniciei, voi doi ca si cuplu ati trecut cu siguranta prin mai multe provocari, iar acum relatia voastra este mai puternica. Tocmai de aceea, cadoul traditional pentru aceasta aniversare este pielea. Bogata si robusta, pielea este durabila, dar si protectoare. Ea nu cedeaza slabiciunilor. 

Din punct de vedere modern, cadourile preferate pentru cea de a treia aniversare casatorie sunt de cristal sau sticla, care evidentiaza o alta fateta a relatiei unui cuplu. Sticla este fragila si necesita atentie, grija - la fel ca orice iubire. 

A treia aniversare casatorie este caracterizata de culoarea alba - la fel de pura ca iubirea. In ceea ce priveste natura, poti alege flori vibrante Fuschia sau perle elegante, care au un luciu cald. Alege  portofele si accesorii de piele sau alte obiecte de piele. 
Aniversare casatorie 4 ani - Nunta de Flori

Dupa 4 ani de relatie, cuplul infloreste si se maturizeaza, la fel ca o floare. Pentru ceva dulce si sentimental, poti alege cadouri buchete frumoase de flori, trandafiri de aur. Cei doi parteneri se pot decide cu aceasta ocazie sa-si organizeze propria lor gradina frumoasa, propriul strat de flori speciale sau un colt aparte pe balcon sau pe terasa, plin de flori curgatoare. 

O abordare mai moderna a acestei aniversari casatorii 4 ani are in vedere aparatele electrocasnice care pot simplifica viata de acasa si care ii pot ajuta pe cei doi sa-si faca mai mult timp pentru a-si arata iubirea reciproca. 

Nunta de flori este celebrata cu tonuri de albastru si verde care imita piatra pretioasa a acestui an: topazul albastru. Aceasta piata a fost considerata o piatra puternic sentimentala, asociata cu emotii intense, comunicare si compasiune - toate acestea fiind de fapt ingredientele unei casnicii reusite. Un cadou deosebit pentru nunta de flori este trandafirul de aur. 
Aniversare casatorie 5 ani - Nunta de Lemn

Heeei, felicitari pentru ca ati ajuns la jumatatea drumului impreuna pana la un deceniu de relatie oficiala! Pentru aceasta aniversare casatorie, cuplurile isi daruiesc in mod traditional obiecte din lemn. Acest lucru reflecta puterea si durabilitatea casatoriei, precum si radacinile puternice. 

Cadoul modern este reprezentat de obiectele din argint, in special tacamurile din argint (o idee buna pentru aniversarea căsătoriei nașilor) . Cu toate ca acestea sunt putin depasite in era moderna, exista un simbol aparte in spatele lor - toate mesele impreuna si legatura pe care cei doi parteneri au format-o in acesti 5 ani de casnicie. 

Piatra pretioasa traditionala a acestei aniversari este safirul, iar culorile potrivite sunt albastru si roz. Margareta este floarea statement a celui de-al 5-lea an impreuna. Se spune ca safirul simbolizeaza fidelitatea si sinceritatea, reprezentari minunate a virtutilor unei casnicii aflate in acest stadiu. 

Idei de Cadou pentru Nunta de Lemn ( aniversare casatorie nasi, parteneri, prieteni etc)
Petrecere - Set Turnul Petrecerii
-7%

Set Turnul Petrecerii

90 Lei 84 Lei
2
Aniversare casatorie 6 ani - Nunta de fier (sau de zahar)

Sase ani impreuna si ar trebui sa va bucurati in continuare de fiecare secunda. Aceasta aniversare casatorie este despre lucruri dulci, asa ca darul traditional pentru acest an este un dulce (bomboane, aparat de facut vata de zahar, kit pentru rulouri de inghetata acasa, fantana de ciocolata, dispenser de bomboane etc). De asemenea, fierul este simbolul acestei aniversari, pentru ca el atesta casatoria solida construita.  

Pentru a celebra 6 ani de casatorie, ati putea recreea tortul de la nunta intr-o varianta mai mica, pentru voi doi si eventual invitatii care va vor fi alaturi in aceasta zi aniversare de căsătorie. 

Nuantele preferate pentru aceasta aniversare sunt alb, turcoaz si violet. Crinii eleganti si ametistul maiestuos completeaza cadourile simbolice pentru 6 ani de casatorie. Se spune ca ametistul este o piatra pretioasa regala, cu proprietati protectoare - va apara de energii negative si probleme. 
Aniversare casatorie nunta 7 ani - Nunta de cupru (sau de lana)

Ehh... ati ajuns in al 7-lea an de casnicie. Minunat! Pana acum, fara indoiala, ati invatat sa luati lucrurile asa cum sunt, sa treceti peste bune si rele impreuna. Cadourile traditonale pentru aceasta aniversare casatorie sunt legate de cupru si lana. Aceste doua elemente pot parea foarte diferite, dar au ceva in comun: caldura - lana este un bun izolator, iar cuprul este un bun conductor al caldurii. Exact ca relatia voastra. 

Nuantele galbene descriu cel mai bine aceasta aniversare, iar pietrele de onix sunt potrivite, cadoul perfect pentru aniversarea relatiei. 
Aniversare casatorie 8 ani - Nunta de bronz

8 ani si mergeti mai departe! Hooray! Cadoul traditional al acestei aniversari casatorie este bronzul - un simbol biblic al puterii ( aniversare casatorie femei). In schimb, abordarea moderna merge pe un material mai moale - dantela. 

Bronzul este un aliaj si reprezinta amestecul a doua vieti odata independente, iar dantela este considerata pe scara larga un accesoriu de rafinament - la fel cum a fost rafinata si dragostea voastra in cei 8 ani de casnicie. 

In ceea ce priveste culoarea, ramaneti pe tema bronzului. Piatra potrivita acestei aniversari este turmalina. 




Aniversare casatorie 9 ani - Nunta de salcie (sau de lut)

Mai aveti 1 an si ajungeti la 10! Hai ca mai e un pic! Cadoul traditional al acestei aniversari casatorii are legatura cu ceramica, lutul. Obiectele din ceramica sunt realizate cu migala si grija, iar frumusetea lor este uimitoare. In plus, sunt durabile. Lemnul salciei este specific pentru aceasta sarbatoare, pentru ca el desi este subtire si la prima vedere pare fragil, in realitate este surprinzator de fiabil. 

Culoarea acestei aniversari este nuanta teracotei, iar florile specifice sunt macii. Prin urmare, poti planta maci in ghivece sau puteti merge impreuna intr-un camp plin de maci pentru a sarbatori impreuna cel de-al 9-lea an al casatoriei voastre. 
Aniversare casatorie 10 ani - Nunta de aluminiu

Hei, lume, lumeee! Dragostea voastra celebreaza acum un deceniu. Sunteti forta! Cadoul aniversar de 10 ani este in mod traditional aluminiul, care simbolizeaza puterea si rezistenta casatoriei voastre. Pentruun cadou modern, priveste spre... diamante. Aceasta bijuterie rara reflecta dragostea si durabilitatea casatoriei de 10 ani. 

Argintiul si albastrul sunt culorile potrivite, iar narcisa este floarea ce simbolizeaza fericirea celor 10 ani de mariaj. 


 
Aniversare casatorie 11 ani - Nunta de otel

Dura si puternica - asa este casnicia voastra acum. De aceea, cea de a 11-a aniversare este sarbatorita in mod traditional cu otelul, cel mai puternic metal. Alegerea moderna este pentru bijuteriile la moda, iar culorile potrivite sunt nuantele de turcoaz. 

Piatra pretioasa turcoaz este una din cele mai vechi si este considerata sacra de catre regi si samani, datorita proprietatilor sale de vindecare si protectie. Se spune chiar ca turcoazul aprinde romantismul si dragostea. Florile ce se deschid la primele raze de soare sunt potrivite pentru acest moment.

 
Aniversare casatorie 12 ani - Nunta de matase

12 ani alaturi de partenerul tau s-au dus intr-o clipita. Celebreaza acest moment cu obiecte de opulenta si lux, cu daruri de matase si in. Cadourile contemporane pentru aniversare casatorie 12 ani sunt perlele. Culoarea anului subliniaza acest lucru cu tonuri de alb, iar bujorul nu lipseste din ecuatie. Piatra pretioasa pentru aceasta aniversare casatorie este jadul, o alegere suprema. 

 
Aniversare casatorie 13 ani - Nunta de dantela

Stai pe pace, ca 13 ani de casnicie nu aduc ghinion. Din contra. Cadoul traditional pentru aceasta aniversare casatorie este ceva din dantela delicata, ce simbolizeaza echilibrul unei casatorii stabile. Cadourile moderne intruchipeaza blanuri (veritabile, va rugam!). Culoarea potrivita este albul, iar buchetele exotice sunt minunate. Pietrele pretioase ale anului sunt citrinele, cele care ne incurajeaza sa imbratisam toate bucuriile vietii. 
Aniversare casatorie 14 ani - Nunta de fildes

14 ani si tot inainte! Cadoul traditional pentru cea de a 14-a aniversare casatorie este caracterizat de obiectele de origine animala. De fapt, abordarea moderna nu este neaparat pentru fildes, ci se prefera cadourile care au legatura cu animalele. Poti darui un animal de companie cuplului, iar daca este vorba despre aniversarea voastra de casatorie puteti merge la un adapost de animale pentru a adopta un caine sau o pisica. De asemenea, puteti merge la Zoo, intr-o excursie montana sau pentru a vizita o colectie de fluturi. 

Optiunea moderna este pentru bijuterii - in special pentru aur, iar piatra potrivita pentru aceasta aniversare este opalul, care simbolizeaza dragostea, pasiunea si dorinta incendiara. 
Aniversare casatorie 15 ani - Nunta de cristal

Sa inchinam un pahar (de cristal) pentru cea de a 15-a aniversare casatorie! Cristalul simbolizeaza claritatea si stralucirea casatoriei voastre. De asemenea, cristalul refracteaza lumina in spectre uimitoare ce simbolizeaza fatetele frumoase ale relatiei voastre. 

Aceasta aniversare marcheaza primul an pentru un cadou mai scump, semn al sacrificiilor pe care le-ai impartasit in ultimii 15 ani. Ceasurile servesc drept cadou modern, pentru a arata timpul petrecut impreuna - trecut, prezent si viitor. 

Piatra pretioasa a acestui an este rubinul, care evidentiaza puterea si taria celor 15 ani de casatorie. Trandafirul este floarea potrivita pentru acest an, iar rosul este considerata culoarea ideala. 
Aniversare casatorie 20 ani - Nunta de portelan

Portelanul este rezultatul incalzirii argilei la temperaturi extrem de ridicate, ceva de o ravnita frumusete care ajunge la grandoare trecand prin foc. Doua decenii de casatorie necesita o sarbatoare importanta, iar obiceiurile acestei aniversari se potrivesc cu splendoarea acesteui realizari de referinta. Este momentul perfect pentru o excursie impreuna, pentru cadouri cupluri frumoase, pentru actualizarea ustensilelor de bucatarie sau pentru a vedea o tara noua pe harta razuibila. 

Smaraldul este piatra pretioasa a acestui an, iar crinul floarea tipica, datorita naturii sale puternice, dar si joviale. 
Aniversare casatorie 25 ani - Nunta de argint

Sunteti la jumatatea drumului spre nunta de aur! Merita din plin sa marcati 25 de ani de casnicie ( aniversarea nuntii de argint). Argintul, elementul statement al acestui an simbolizeaza stralucirea si unicitatea casatoriei voastre. Sa petreci un sfert de secol langa persoana iubita este incredibil si valoros. 

Traditia nuntii de argint a inceput in Evul Mediu cand barbatii ofereau coroane de argint pentru sotiile lor. Floarea traditionala a acestui an este irisul iar culoare... evident, argintiu. Poti oferi o   pereche de cercei, obiecte argintii  etc. 

 
Aniversare casatorie 30 ani - Nunta de perla

Pentru aceasta aniversare, perlele reprezinta cadoul traditional. Aceasta bijuterie pura simbolizeaza inocenta si onestitatea. Pentru ca perlele provind din stridii, este o buna ocazie sa mergeti sa faceti snorkeling sau scuba diving. Ca si cadou modern - reveniti la cea de a 10- aniversare - runda a doua de diamante. 

Perlele reflecta divinitatea si intelepciunea. Se spune ca ele aduc noroc si prosperitate. Crinul, cu puritatea si inocenta sa, este floarea traditionala pentru aceasta aniversare casatorie. 
Aniversare casatorie 35 ani - Nunta de jad sau de coral

35 si tot mai bine pe zi ce trece! E uimitor ce ati realizat. Coralul vibrant este cadoul traditional al acestei aniversari, in timp ce jadul frumos - care simbolizeaza iubirea si prietenia - este cadoul modern. Orice nuanta de coral este potrivita pentru aceasta aniversare, iar smaraldele sunt pietrele ideale pentru 35 de ani de casnicie. Din punct de vedere spiritual, smaraldele sunt considerare deschizatoare de inimi si porti spre rabdare, compasiune si iubire eterna. 
Aniversare casatorie 40 ani - Nunta de rubin

Va indreptati spre jumatate de secol impreuna. Fantastic! Pentru a aniversa 40 de ani de casatorie, puteti celebra cu daruri de rubin, cadouri de cupluri care simbolizeaza frumusetea, protectia, intelepciunea si puterea. Cu cat cadoul este mai rosu si mai aprins, cu atat mai bine, pentru ca nuantele rubinii arata cel mai bine intensitatea si forta unei casnicii care dureaza de 40 de ani. 


Aniversare casatorie 45 ani - Nunta de safir

45 de ani impreuna si imbatraniti gratios ca cel mai bun vin. A 45-a aniversare casatorie este despre albastru, safire si tot ce simbolizeaza intelepciunea, fidelitatea si sinceritatea - virtuti necesare ca sa poti ajunge la acest reper al unei uniuni. 

 
Aniversare casatorie 50 ani - Nunta de aur

Nu a fost usor - dar au trecut 50 de ani de casatorie. Este tot mai rar sa vedem acest lucru si de aceea este tot mai valoros un astfel de eveniment. Daca parintii sau bunicii tai sarbatoresc nunta de aur, pregateste-le un cadou special. Traditia aniversarii de 50 de ani este foarte impamantenita, cand sotii din Evul Mediu ofereau coroane de aur sotiilor lor. Violetele sunt florile acestui an, ele simbolizand modestia, credinta si afectiunea. Orice cadou pentru aceasta aniversare trebuie sa reflecte admiratia, iubirea si pretuirea. 


Aniversare casatorie 55 ani - Nunta de Smarald

Smaraldul a fost legat istoric de zeita Venus si este considerat o amuleta a iubirii, un promotor al inspiratiei si sperantei. Din punct de vedere spiritual, piatra este asociata cu chakra inimii si se crede ca aduce fericirea oricarei uniuni. Daca ai ocazia sa participi la un astfel de eveniment de aniversare casatorie 55 de ani pentru parintii, bunicii, prietenii sau alte rude, pregateste un cadou de suflet, plin de admiratie. 

Aniversare casatorie 60 ani - Nunta de ametist

Ce minune sa poti trai alaturi de persoana iubita 60 de ani, o viata de om. Acest eveniment trebuie sarbatorit cu fast, de cei apropiati, de rude, prieteni, familie, copii, nepoti. Ametistul este despre cumpatare, dreapta masura si refuzul excesului, virtuti specifice celor care ajung la aceasta varsta si la oportunitatea de a celebra 60 de ani de casnicie. 


Aniversare casatorie 65 ani, 70 ani si 75 ani

La 65 ani se celebreaza nunta de albastru, care este puternic conectat de spiritualitate. La 70 este faimoasa nunta de platina, unul din cele mai pretioase metale din lume care arata legatura care nu mai poate fi rupta dintre cei doi parteneri. O aniversare casatorie 75 ani este din pacate un eveniment foarte rar, dar cei care au norocul de a ajunge la aceasta performanta pot sarbatori cum se cuvine alaturi de cei dragi, suprema nunta de diamant. 
Cadouri pentru Sotie - Trandafir placat cu aur de 24K
-10%
Cam asta este. Te-am purtat lin printre cele mai importante repere ale unei casnicii, ti-am aratat care sunt valorile si elementele care descriu cel mai bine fiecare an.

Oriunde te-ai afla acum sau orice tip de nunta te pregatesti sa sarbatoresti pentru cineva drag, alege un cadou cu inima. Cand alegi un cadou cu inima, sa stii ca se vede. Cadoul pentru aniversarea căsătoriei trebuie sa vina din inima. E ca atunci cand vorbesti la telefon si zambesti - persoana de la capatul firului nu-ti vede zambetul, dar te simte. 

Inspira-te din ideile de mai sus pentru cadouri aniversare casatorie sau inspira-te din colectia impresionanta de cadouri din magazinul nostru (o colectie pe care o actualizam periodic) si avem incredere ca vei face o figura frumoasa - fie ca pregatesti un cadou pentru partenerul sau partenera ta de viata alaturi de care vei ajunge la o frumoasa varsta aniversara a relatiei voastre oficiale, fie ca te gandesti la prieteni, parinti, rude, bunici care urmeaza sa celebreze o frumoasa nunta de ... (completeaza tu aici, avand in vedere ghidul aniversar al nuntilor, expus mai sus -  nuntă de cristal , nunta de aluminiu , nunta de lemn, nunta de rubin etc). 



Cu prietenie, sentiment si incredere ca acum iti este mai usor sa alegi cadoul perfect pentru o aniversare casatorie,  

Mindblower.ro - Cadourile Iesite din Minti


 

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 - 18:00

0377101451 contact@mindblower.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!