5 locuri de vis pe Harta Romaniei pe care (probabil) nu le stii

5 locuri de vis pe Harta Romaniei pe care (probabil) nu le stii

Cauti noi locuri speciale de vizitat in Romania?

Ne-am uitat pe Harta Razuibila a Romaniei, ne-am informat pentru tine si iata 5 locuri de vis pe care ar trebui sa le incluzi in planurile tale de calatorie.

 

5 destinatii mai putin cunoscute pe harta Romaniei

 

1.Castelul de Lut

castelul-de-lut-pe-harta-romaniei

La 50 km de Sibiu o sa gasesti o Vale desprinsa din povesti, dupa cum sugereaza si numele sau: Valea Zanelor. Este un castel de lut, o constructie care a fost finalizata recent. Lucrarile la Castelul de lut au inceput in anul 2014 si imediat ce au fost inaltate primele casute ca de turta dulce, turistii nu au intarziat sa apara.

Castelul de Lut este indragit mai ales de catre familiile cu copii, care pot zburda in voie pe aceasta vale plina de verdeata si isi pot schita propriile povesti cu palate.

 

2.Ochiul Beiului

Ochiul_Bei_-_Romania_-_Landscape_photography_36595339891-1024x576

Acest ochi de apa se afla in Beusnita, in Parcul National Cheile Nerei si uimeste prin nuanta azurie ca pictata de un artist foarte talentat. Localnicii spun ca apa din lac nu ingheata niciodata, iar temperatura sa ramane intre 4 - 8 grade Celsius. De fapt, exista o multime de legende tesute in jurul acestui lac mic. Daca ajungi prin aceste parti, musai trebuie sa vezi in apropiere Cascadele Beusnita si Bigar, ambele incluse in acelasi faimos Parc National Cheile Nerei.

 

3.Tunelul Iubirii

In Judetul Caras Severin, in apropiere de Obreja se afla un tunel natural verde care atrage in fiecare an mii de turisti romantici si indragostiti. Nu este un tunel pe care sa-l fi fortat vreo mana omeneasca, ci este un tunel extrem de frumos, opera de arta a timpului si naturii. Sigur, trecerea trenurilor a contribuit semnificativ la forma arcuita a tunelului.

Tunelul Iubirii este un loc de basm, pe care il recomanda si Uniunea Europeana ca pe una din comorile pretioase ale "Batranului Continent". Interesant este ca tunelul a devenit cunoscut gratie unei fotografii de cuplu care s-a raspandit furtunos in mediul  online. Daca erai in cautarea unei locatii romantice, credem ca deja ai o idee buna despre urmatorul pas.

 

4.Aghiresu

laguna albastra

Supranumita Laguna Albastra din Transilvania, zona se afla in apropierea orasului Cluj, la circa 30 km. Este o intindere de ape cristaline si albastre asa cum vezi prin filme. Cu toate ca nu exista infrastructuri moderne aici, Aghiresu este o creatie a naturii extrem de frumoasa, care atrage anual mii de turisti din tara si din strainatate. Nu ajungi usor la Aghiresu, dar merita sa depui efort. Locatia este una extrem de frumoasa, pura, cu iz mediteraneean. Daca inca nu ai ajuns la Aghiresu, merita sa-l vezi pentru ca e una din comorile ascunse ale Romaniei de care te vei bucura enorm.

 

5. Satul secuiesc Rimetea

rimetea

Sursa foto: coltisorderomania.ro

Acesta este singurul sat de la noi din tara decorat cu premium Europa Nostra al Comisiei Europene. Este o adevarata minune, poate cel mai frumos sat din Romania. Se afla la 56 km de Alba Iulia, in Muntii Trascau si este inconjurat de zone mari de granit si peisaje pitoresti. Casele albe, ferestrele in ton cu vegetatia verii, arhitectura deosebita a caselor si frumusetea imprejurimilor sunt toate motive sa ajungi in aceste parti.

 

Pe harta Romaniei exista cu siguranta si alte comori mai putin cunoscute, care asteapta sa fie descoperite. Ia-ti Harta Razuibila de AICI si creaza-ti propriul tablou al calatoriilor prin Romania.

harta-razuibila-a-romaniei

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 - 18:00

0377101451 contact@mindblower.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!