De ce călătorim: Ghid pentru Harta răzuibilă „Am fost acolo”

De ce călătorim: Ghid pentru Harta răzuibilă „Am fost acolo”

Să pleci în lume, cu fiecare pas planificat sau așa, fără noimă, dar cu inima atinsă de-un fior, nu înseamnă că fugi de ceva. Nu înseamnă că lași în urmă ceva ci, dimpotrivă, poate că vrei să înțelegi mai bine tot ce ai adunat în suflet acasă. Cei care călătoresc știu lucruri pe care le-ai putea găsi pe Internet, dar până nu le respiri chiar tu, până nu te așezi în mijlocul lor nu au gust, nu sunt ale tale.

Sigur ai prieteni care îți amintesc mereu că lumea e pictată cu măiestrie, oameni care se întorc numai cât să traga câteva guri de aer de-acasă în piept și-apoi pleacă din nou. Fie au planuri de vacanță, fie se mută întruna și au lăsat portița asta, a umblatului și-a schimbării, deschisă. Sau poate ești tu omul acesta, prietenul de pe Facebook al celor care îți răsfoiesc prin albumele cu poze sau te întreabă mereu ce țară ai mai bifat pe harta răzuibilă. Ai fost sau ești, ai vrea să fii dar n-ai curaj – nu contează. Ceva din spiritul de călător se agita în gândurile tale, așa că trebuie să știi...

1. că poți hoinări prin lume, dacă întotdeauna ți s-a părut prea pretențios să spui că-ți dorești să călătorești. Poți să-ți faci fix zero planuri, să-ți iei doar strictul necesar, de la acte la banii strânși într-o carte  „pentru zile negre”. Îi transformi în bani „de împlinit vise” și pleci să vezi cele șapte minuni ale Portugaliei. Știai că există așa ceva? Pune-le pe harta ta!

2. că te vei întoarce mai bine pregătit pentru orice problemă din călătorii. Fiindcă descurcăreț cu adevărat devine doar un om care a pierdut trenuri, a dormit în aeroporturi și, în general, a trecut pe nepregătite și prin părțile mai puțin „Wow!” ale perindărilor prin lume. Atunci cunoști și oamenii cei mai interesanți și aduni amintiri pe care le spui pe nerăsuflate celor de-acasă.

3. că vei găsi tot mai puține motive să rămâi trist. Sigur, vei simți tristețe, dar n-o vei mai lăsa să stea la masă cu tine, să doarmă și să trăiască alături de tine. Pentru că lumea plantează în sufletul tău lecții care nu te mai lasă să intri în panică. Călătorind, singuri sau cu gașca, învățăm să măsurăm altfel problemele, le cântărim laolaltă cu ce-am văzut în ochii oamenilor din fiecare țară, cultură, poveste. Și rezolvarea fiecărui neajuns vine mai firesc. Iar când nu vine deloc, poți merge mai departe mai ușor.

4. că multe prietenii încep cu „și eu am fost acolo!”. Când pășești pe o plajă din Brazilia, când aștepți un răsărit undeva în nordul Spaniei sau oriunde în lume, devii prietenul celor care au fost acolo și-al celor care te vor asculta povestind și explicând fiecare fotografie. Vei stârni setea de umblat în alte inimi și împreună cu ele vei „răzui” cea mai mare Hartă „Am fost acolo”. Evident, călătoriile tale pot fi bifate pe-o hartă răzuibilă adevărată, de 81.9 x 52 cm - ceva mai mică decât întreg Globul, dar măcar pe aceasta o poți înrăma :).

5. că poți opri timpul. Știm că te grăbești, nu-i un lucru rău. Dar poți să câștigi timpul „fugărit” mereu de probleme și soluții, poți să-ți răspunzi la întrebările care încep cu „Unde s-au dus atâția ani?”. Când ești plecat după cai verzi, pe undeva, lucrurile astea nu mai contează atât de mult. Răspunsurile pe care le așteptai acasă nu mai au aceeași valoare când privești lumea de pe un vârf de munte. Și nici cînd te întorci acasă și vezi cât și pe unde ai umblat. Harta e aproape în întregime acoperită de pașii tăi și prinde culoare.
 

Urmărește Harta răzuibilă „Am fost acolo” colorându-se cu fiecare călătorie. Sub foița de cupru stau țările cu care ai făcut cunoștință și cele care așteaptă să te învețe lecțiile lor. Călătorești pe ea cu o gumă de șters sau o monedă – pe cartonul lucios rămân notați pașii tăi prin lume. Pe hartă ai fiecare țară gata de răzuit, așa că orice orășel plin de farmec ai vizitat se pune, nu doar capitalele. Și mai multe detalii are Harta răzuibilă Deluxe, cu dimensiuni de 82,5 x 59,4 cm și câteva insule și orașe delimitate separat. Pe ambele hărți, țările sunt colorate diferit, ca să știi când să te oprești din răzuit la granițele între culori și, evident, ca să rămâi la final cu cel mai vesel tablou.

Harta răzuibilă „Am fost acolo” e cadoul nostru pentru cei împrieteniți cu pașaportul și cadoul pentru prietenii voștri care ar vrea să plece hai-hui, dar n-au îndrăznit încă. E un jurnal de călătorie care vine într-un tub de carton gros, unde poate fi păstrată în siguranță. Dar îi va sta și mai bine înrămată și așezată pe un perete, într-o cameră ce se va umple cu povești.

Noi ne-am apucat de răzuit. Și ne bate gândul să mai umblăm, ca să vedem ce culoare are, până la urmă, întreaga lume. Haideți cu noi!

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 - 18:00

0377101451 contact@mindblower.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!