Cum alegi cadoul pentru sef in functie de personalitatea sa?

Cum alegi cadoul pentru sef in functie de personalitatea sa?
Cand vine vorba despre eticheta oferirii unui cadou pentru sefi, lucrurile nu sunt foarte clare. Cand ar trebui sa cumperi un cadou pentru seful tau? Ar trebui sa fie scump sau ieftin? Ar fi bine sa-l oferiti individual sau in grup? Toate aceste raspunsuri depind in cea mai mare masura de cultura organizationala de la locul tau de munca si in general lucrurile sunt destul de clare. Daca esti un angajat mai vechi, le-ai preluat cand ai venit in firma, iar daca esti nou, cu siguranta iti vor fi aduse la cunostinta de colegii tai. Uneori, este suficient doar sa intrebi.

Oferirea unui cadou pentru seful tau poate fi un camp minat, dar daca iti faci temele din timp, va fi mai simplu decat crezi. In definitiv, sa oferi un cadou pentru team leader-ul tau, coach-ul, supervisorul sau managerul tau este un gest de recunostinta. De multe ori, acesti superiori ne sustin in cariera, ne ajuta sa progresam din punct de vedere profesional, vad oportunitati pentru noi si ne apreciaza pentru munca pe care o depunem. Prin urmare, mai ales daca ai un sef pe care il stimezi in mod deosebit, ar trebui sa te gandesti la un cadou perfect pentru el.

Cadourile pentru sefi se ofera de obicei atunci cand seful sau sefa isi aniverseaza ziua numelui sau ziua de nastere, la petrecerea de Secret Santa, de Craciun, cand s-a casatorit/ logodit sau cand acesta/ aceasta a bifat un succes important pentru departamentul vostru sau chiar pentru intreaga companie.

Sfaturi pentru o buna eticheta atunci cand oferi cadouri business sefului tau


- Cumparati mai degraba un cadou la comun decat individual


Lucrul acesta se practica in multe firme si este benefic pentru toata lumea. Conform etichetei, ar trebui mai intai sa-ti intrebi colegii de birou daca sunt de acord sa luati un cadou la comun. In cazul in care ceilalti doresc sa ofere cadouri individuale pentru seful sau sefa voastra, atunci vei putea face si tu acelasi lucru. Atunci cand oferiti un cadou la comun, avantajul este ca toata lumea pune bani la cadou, puteti lua un cadou mai scump si mai potrivit. Este de preferat sa oferiti sefului un cadou perfect, decat 10/ 15 cadouri minore care nu zic nimic important.


- Fii atent la mesajul din spatele cadoului



Lucrul acesta este cu atat mai important daca va decideti sa oferiti un cadou individual si nu unul colectiv. Este important sa alegi un cadou sincer, nu extrem de scump, dar nici foarte ieftin. Iti recomandam sa legi cadoul de un mesaj puternic, pentru cea mai buna reactie. De exemplu, daca ii oferi o harta razuibila. ii poti dori sa-si extinda activitatea spre noi si noi teritorii. Daca ii oferi o agenda luxoasa cu un stilou, poti sa-i urezi sa-si duca usor la indeplinire toate obiectivele profesionale. Daca ii oferi cadou un decantor deluxe Glob Pamantesc, poti sa-i doresti multe parteneriate incheiate cu reusita sau multe momente pentru a sarbatori fiecare succes profesional important.

Daca oferiti cadoul colectiv, asigura-te ca toata lumea este prezenta in momentul in care acesta ii este daruit sefului. Daca oferi cadoul individual, iti recomandam sa o faci in intimitate, nu de fata cu alti colegi.

 

- Fii atent la cadourile interzise


Conform etichetei de business, nu ar trebui sa oferi vreodata sefului sau sefei tale, urmatoarele tipuri de cadouri:
  • care sunt legate de politica
  • care au tenta sexuala
  • care au implicatii religioase
  • foarte ieftine si de proasta calitate
  • de orice natura, care pot fi deplasate.

Cel mai important este sa alegi un cadou prin care sa-ti poti exprima respectul si recunostinta pentru seful sau sefa ta.
 

Cum alegi cadoul pentru sef in functie de personalitatea sa?

1. Seful clasic


In general, acest sef lucreaza de ani buni in firma si este un pion important pentru bunul mers al afacerii. Este o persoana analitica, care munceste mult si care prefera caile de succes cunoscute. Nu se aventureaza schimbarilor, ci ramane mai degraba traditionalist in modul in care actioneaza.

Ce cadouri sa oferi pentru seful clasic?
Pentru acesti sefi, iti recomandam cadourile clasice, cum ar fi o agenda, instrumente de scris, un barometru sau un suport pentru stilou (vezi de exemplu, Cavalerul Medieval).

 

2. Seful modern


Acest sef este in general tanar, foarte apropiat de cei din subordinea sa si prefera sa i se spuna pe nume. Incearca strategii noi de conducere, isi incurajeaza echipa sa participe la discutii, sa vina cu solutii si sa faca brainstorming.

Ce cadouri sa oferi pentru seful modern?
Pentru seful modern, poti sa te gandesti la urmatoarele cadouri: o caseta de accesorii de vin, un decantor de vin, o harta razuibila sau un accesoriu pentru telefon pe care stii ca nu-l are.

 

3. Pentru seful pasionat de calatorii


Pleaca mereu in delegatii in tara sau in strainatate, in escapade de weekend sau in concedii. Pentru un astfel de sef, iti recomandam globul Pamantesc plutitor, o harta razuibila a Romaniei sau Harta Razuibila a Lumii, un decantor impregnat cu Harta Lumii sau un barometru de birou Glob Pamantesc.
 

4. Pentru seful stresat


Un astfel de sef este mereu stresat cu deadline-uri si target-uri de atins. Cand faci un cadou pentru un astfel de sef, iti recomandam sa ai grija pentru ca, in functie de personalitatea sa, ar putea considera ca darul tau este prea deplasat.
Poti sa-i oferi Big Enter Antistres sau un alt gadget antistres sau mai formal - o saltea de masaj sau un aparat de masaj pentru detensionare.

 

5. Pentru seful care bifeaza succes dupa succes


Si nu doar ca face acest lucru, dar stie si cum sa sarbatoreasca. Poate ca are un birou cu bar sau chiar un un bar acasa. Oricum, stie cum sa savureze un pahar de whiskey alaturi de partenerii de afaceri, de clientii importanti sau de colaboratori.
Pentru acest sef, iti recomandam decantoarele de vin si whiskey cu pahare, paharele de whiskey dansante, casetele de accesorii pentru vin si cu piese de sah, un set de cuburi de whiskey sau o sticla craniu pentru whiskey.  


6. Pentru seful practic


Acest sef pune mereu accent pe lucrurile utile si functionale, este relaxat si cere celor din subordine sa-si duca taskurile la indeplinire, cu maxima responsabilitate.
Pentru seful practic, iti recomandam un rucsac antifurt (daca este tipul informal si ai o relatie deschisa cu el), o geanta antifurt sau un portofel antifurt, un ceas desteptator, o agenda cu pen si chiar o pereche de sosete colorate daca esti apropiat de el si ii cunosti stilul vestimentar.

 

7. Pentru seful prietenos


Apropiat de seful modern, acest sef adora sa lucreze cot la cot cu cei din echipa sa si este intotdeauna deschis. Va spuneti pe nume si aproape ca nu exista urma de formalitate intre voi. Te sprijina, ai incredere in el, este un foarte bun comunicator si ascultator, de multe ori cu simtul umorului dezvoltat. 

Pentru acest sef prietenos, ai putea sa faci o gluma si sa alegi un gadget antistres, cum este tasta big enter, un hamac pentru picioare, Mystic 8 Ball Mingea adevarului, pistolul cu bani, o unealta multifunctionala sau o carte inedita cum ar fi Vladimir Putin: Life Coach.

 

8. Pentru seful bun organizator


Acest sef este aproape in permanenta cu agenda dupa el, cu obiectivele afisate la vedere, cu strategiile in buzunar. Pare ca nimic nu-l poate lua prin surprindere. El sau ea nu face o distinctie sanatoasa intre viata profesionala si cea personala, asa ca ii poti gasi des la birou dupa ore si chiar in weekenduri.

Un astfel de sef va aprecia solutiile organizatoare, o noua agenda, un organizator de birou cu lampa led si incarcator wireless THE desKING, un organizator pentru bagaje daca pleaca des in delegatii.

 

9. Pentru seful foarte muncitor


Acest sef se implica total in afacerea pe care a dezvoltat-o si aproape ca ajunge sa se neglijeze. Uneori lucreaza chiar si de acasa, raspunde intotdeauna prompt la mesaje si telefoane. Este mereu vigilent si cauta idei pentru urmatoarele actiuni de succes.

Pentru un astfel de sef, poti sa oferi cadou un suport laptop pliabil si reglabil care se poate folosi acasa ori in delegatii, dar la fel de bine poti oferi cadouri de wellness si ingrijire personala: set cadou barbati de lux pentru ingrijire barba, o husa de scaun cu centre de masaj, un pistol de masaj.  

 

10. Pentru seful bun strateg


Acest sef tinde sa fie mai degraba introvertit, bun analist si cu un fler extraordinar pentru tactici de business. Este inteligent, actioneaza logic si relationeaza foarte bine cu ceilalti.
Pentru acest sef, iti recomandam caseta cu piese de sah si accesorii pentru vin, inscriptionata pe exterior cu tabla pentru sah. O gasesti la noi in mai multe variante, marime compacta sau XL. O alta idee buna de cadou pentru seful bun strateg este un puzzle de colectie de la Ugears, pe diferite tematici.

Cauti un cadou pentru seful tau sau pentru sefa ta? Gasesti la noi o multime de idei frumoase si inspirate. Vezi oferta curenta de cadouri pentru sefi AICI.

 
Cadouri pentru Sefi - Papusa VOODOO a sefului
-32%
Cadouri pentru Sot - Decantor Sticla Diamant
-16% + Cadou

Decantor Sticla Diamant

224 Lei 189 Lei
5

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 - 18:00

0377101451 contact@mindblower.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!