Idei pentru organizarea unei petreceri de copii

Idei pentru organizarea unei petreceri de copii

Vremurile când copiii erau sărbătoriți acasă, fără prea multe bătăi de cap, cu un tort simplu, câteva lumânărele și câțiva amici au trecut. O zi de naștere este un prilej pentru copii să se distreze alături de prietenii lor într-un mod diferit față de cel obișnuit, iar pentru părinți, de a socializa și a se bucura alături de copii. Acesta este și motivul pentru care au apărut în ultima perioadă multe firme care se ocupă integral de organizarea petrecerilor pentru cei mici, preluând cea mai mare parte din grijile părinților sau punând la dispoziție doar spațiul. Pe măsură ce copiii cresc, un eveniment de acest tip devine mai complex, implicând multe aspecte de care trebuie să ții cont.

 

Iată în cele ce urmează câteva idei despre cum poți pregăti în cel mai mic detaliu o petrecere memorabilă pentru copii și care sunt pașii pentru punerea în practică a acesteia.

 

 

 

 

Cum să organizezi o petrecere pentru copii - pași de urmat

petreceri_copii_idei

Surprinde plăcut atât copiii, cât și părinții însoțitori, planificând în amănunt totul, cu suficient timp înainte. Din experiențele celor „pățiți”, ar trebui să ai în vedere organizarea evenimentului cu aproximativ o lună sau chiar două înainte, în funcție de caz și preferințe. Iată care sunt pașii necesari pentru a organiza o petrecere cât mai reușită:

 

Planifică și stabilește un buget

 

Stabilește data petrecerii, unde se va ține, verifică dacă sunt alte evenimente deja planificate în grupul țintă de prieteni și decide intervalul în care se va desfășura, iar apoi lansează invitațiile și pune în aplicare planul. Bugetul pe care îl ai la dispoziție va dicta amploarea evenimentului. Planificarea te va ajuta să nu omiți aspecte importante și îți va fi de mare ajutor pentru a organiza o super petrecere. Indiferent dacă dorești să organizezi o petrecere ieftina sau una cu un buget mai ridicat, o evidență te va ajuta să te încadrezi în limite și să acoperi toate nevoile.

 

Caută spațiul potrivit

 

Un prim lucru esențial de care trebuie să te asiguri înainte de a lansa invitațiile este găsirea unui spațiu, interior sau exterior, care îți permite să-ți pui în practică ideile. Dacă nu te încântă ideea de a-ți transforma casa în teren de joacă și de a munci o zi înainte și încă una după pentru pregătiri, alege să închiriezi un loc potrivit pentru a-i organiza copilului tău o petrecere de neuitat. În cazul în care este o plăcere pentru tine să ai casa plină de oaspeți, cu atât mai frumos poate fi evenimentul. Petrecerea copiilor poate fi un succes chiar la tine acasă, locul unde ei se simt cel mai bine. Timpul zboară și în curând astfel de evenimente se vor muta ușor, ușor către alte locații, așa că bucură-te din plin de această perioadă.

 

În funcție de mai mulți factori, precum tematică, preferințele copilului sau anotimp, poți opta pentru un spațiu interior sau pentru unul exterior. Grădinile, terasele, locurile de joacă în aer liber sau piscinele exterioare sunt variante minunate pentru petrecerile organizate primăvara, vara sau toamna. Locurile de joacă sau spațiile interioare închise sunt foarte căutate iarna, iar avantajul acestora este că poți ține sub control mai ușor desfășurarea petrecerii.

 

Dacă îți dorești o locație anume, rezervă spațiul din timp pentru a te asigura de disponibilitatea acestuia exact atunci când dorești, pentru a afla toate detaliile legate de serviciile oferite și de preț, dar abia după ce ai un număr minim de confirmări de participare.

 

Stabilește lista de oaspeți și lansează invitațiile

 

Odată ce ai stabilit locul desfășurării, este momentul să lansezi invitațiile. Fă împreună cu copilul sau singur, după caz, o listă extinsă cu prietenii pe care dorești să îi inviți și, în funcție de confirmări, întoarce-te la pasul anterior și rezervă spațiul adecvat. Așteaptă-te la anulări în ultima clipă, cei mici se pot îmbolnăvi sau pot apărea tot felul de situații neprevăzute. Ia-ți o marjă de eroare când anunți numărul de invitați. Locațiile care oferă și servicii îți cer un număr minim de participanți. Serviciile adiacente ale acestora pot fi:

 

  • De catering, prin care îți asigură mâncarea pentru copii și adulți și tortul;
  • De divertisment, prin care asigură animatorul, muzica, mașina de baloane de săpun, pictura pe față.

 

Trebuie să ții cont de vârsta copilului tău, dar și de ale celorlalți invitați, deși, de obicei, la petrecerile de acest gen ar fi indicat să inviți copii cu maximum 2-4 ani diferență între ei. De asemenea, ține cont de specificul vârstei invitaților și când cumperi sau creezi micile cadouri pentru ei, pe care le vei dărui la plecare, întrucât copiii mai mari sunt interesați de gadgeturi sau cărți, nu de același tip de jucării care îi bucură pe cei mai mici. În general, cu cât copilul este mai mic, cu atât mai devreme se programează petrecerea, câteva ore fiind suficiente pentru această vârstă. 

 

Alege o tematică

O tematică te va ajuta să știi ce decorațiuni să cumperi, ce mâncare să pregătești și ce jocuri să planifici, plus că sunt foarte apreciate de invitați. Alege tematica împreună cu copilul, în funcție de vârsta sărbătoritului și de preferințele acestuia.

 

Fă o listă cu accesoriile necesare și personalizează invitațiile 

 

În funcție de tematica aleasă, caută în magazinele specializate, fizice sau online, tot ce ai nevoie pentru petrecere. O listă obișnuită poate cuprinde mărunțișuri personalizate, precum: 

 

  • Șervețele;
  • Față de masă; 
  • Pahare și farfurii de unică folosință;
  • Coifuri;
  • Lumânări;
  • Confetti;
  • Ochelari;
  • Cadouri traznite pentru copii, spre a fi oferite la petrecere invitaților;
  • Banner Happy Birthday;
  • Pancartă Happy Birthday;
  • Ochelari pentru părinți (trebuie să aibă și aceștia parte de fun);
  • Globuri mari de hârtie;
  • Baloane;
  • Diverse kituri pentru petreceri.

 

Realizează invitațiile pentru copii, împreună cu sărbătoritul, lasă-l să își exprime creativitatea, să le deseneze și coloreze cum dorește, iar dacă știe deja, să compună și să scrie textul de mână pe fiecare invitație în parte. Puteți confecționa împreună și alte decoruri speciale sau colaje cu fotografii. 

 

Stabilește meniul pentru copii și adulți

petreceri_copii_idei_frumoase


Deși este un aspect important, nu trebuie să te focusezi în jurul acestuia, ci alege ceva simplu, pe placul sărbătoritului în cea mai mare parte, dar și ceva ce știi că place tuturor. Chiar dacă dorești să oferi un meniu foarte sănătos copiilor, este posibil să nu fie atractiv și să rămână neatins. Încearcă să nu te pierzi în meniuri complicate, liste lungi de ingrediente, fie că organizezi petrecerea acasă, fie că este vorba de un meniu comandat. O combinație de meniu sănătos și gustos pentru copii și părinți poate arăta în felul următor:

 

  • Budincă de chia cu lapte de cocos și piure de ananas;
  • Salată de fructe proaspete;
  • Mousse de ficat;
  • Mousse de somon afumat;
  • Icre din semințe de chia;
  • Ficăței în bacon la cuptor;
  • Pizza homemade;
  • Creveți;
  • Salată de vinete;
  • Pâine crocantă din făină de secară;
  • Limonadă/ citronadă în loc de clasicele sucuri din comerț.

 

Îți poți ușura viața comandând pizza de la un furnizor cunoscut, care îți place sau chiar mâncare cu specific asiatic, ori platouri de la o firmă de catering cu diverse gustări reci și calde. Pentru o petrecere în curte sau în grădină poți avea în vedere și un grătar apetisant. Nu uita de băuturile alcoolice și non-alcoolice pentru adulți, pe lângă sucurile naturale, fresh-urile sau smoothie-urile pentru copii.

 

Tortul, candy barul și florile

petrecere_copii_tort

Tortul trebuie să fie una dintre surprizele petrecerii, dar totodată să se încadreze în tema petrecerii și să fie în acord cu preferințele copilului. Un tort cu ponei în locul unuia cu motociclete sau mașinuțe va fi o dezamăgire pe care nu îți permiți să o provoci într-o zi specială. Cel mai simplu e să apelezi la serviciile unui laborator care face torturi speciale pentru petreceri de copii și să alegi decorațiunile împreună cu sărbătoritul. Din același loc poți comanda și un candy bar, pentru ca povestea să fie completă și revoltător de dulce, dar pe placul copiilor. Aranjamentele florale au un rol important în decorarea spațiului, indiferent de sezon. Dacă organizezi o zi specială toamna, poți pune aranjamente din flori de toamnă și frunze uscate alături de candy bar și de coșulețe cu struguri, gutui, prune, nuci și alte fructe de sezon.

 

Alege un animator, un clovn sau un magician

animatori_petreceri_copii
Animatorii pentru copii pot face o treabă minunată! Prezența acestora e musai la petrecerile pentru micuții sub 10 ani, mai ales dacă părinții doresc să socializeze pe parcursul petrecerii și să poată sta mai relaxați. Animatorii sunt persoane talentate, care țin copiii ocupați cu diverse jocuri și activități pe parcursul petrecerii, care îi pictează pe față, fac jonglerii, modelează baloane și pun în practică multe alte lucruri captivante pentru copii. Aceștia vin deghizați în diverse personaje, în funcție de tematica aleasă și au o contribuție semnificativă la reușita unei petreceri. Desigur că petrecerile pentru copiii mai mari nu mai sunt structurate în acest fel și că alte elemente își pun amprenta, animatorii nemaifiind o atracție, dar pentru cei mici aceștia sunt de neînlocuit.

 

Pinata și alte atracții pentru copii

Pinata garantează distracția copiilor mici! Pinata este un joc tradițional în petrecerile din America de Sud, Centrală și de Nord și a devenit popular în întreaga lume. Pinata este o jucărie umflată ca o minge sau ca un balon, ce se agață în mijlocul spațiului petrecerii, la o înălțime suficient de mare astfel încât copiii să nu ajungă prea ușor la ea. În interiorul acesteia se ascund diverse surprize, bomboane sau jucării. Scopul jocului este ca aceștia să o lovească pe rând cu un băț special, până reușesc să o spargă și să obțină cadourile din interior. Dificultatea e sporită pentru cei mai mari dacă sunt legați cu o eșarfă la ochi și dacă pinata e mișcată în acest timp. 

 

Ținuta copilului

 

Dacă vei organiza o petrecere tematică, va trebui să ai în vedere costumația pentru copil. Nu este ușor să creezi o ținută originală pe o anumită temă, dar poți găsi costume ale diverselor personaje populare în orice magazin specializat.

 

Adaugă emoție 

 

Determină-i pe invitați să vină cu entuziasm la petrecere și să o aștepte cu nerăbdare! Dacă numărul de adulți îl depășește pe cel al copiilor, asigură-te că iei în considerare acest lucru și că te pregătești pentru primirea acestora. Nu uita de cadoul pentru copil, de o surpriză în mijlocul evenimentului și de micile atenții pentru invitați! Copiii vor dori să plece acasă cu o mică amintire.

 

Idei de petreceri pentru copii

petreceri_copii_piscina

Clasicele petreceri la locul de joacă nu mai sunt atractive pentru tine? Dacă e suficient de cald, cheamă-i pe prietenii copilului tău și pe părinții acestora la o bălăceală la piscină. Le trebuie doar costumul de baie, iar distracția e garantată.

 

Petrecerea într-un parc tematic

 

Distracția va fi pe măsură, mai cu seamă dacă toți copiii sunt de vârste apropiate și se simt bine împreună. Alege un parc tematic din localitate sau cel puțin din apropiere, unde pot ajunge ușor invitații. 

 

Petrecerea într-o grădină

 

O petrecere fără pretenții poate fi la fel de distractivă și chiar mai puțin obositoare, mai ales pentru copiii mai mici. Este chiar indicat ca pentru aceștia petrecerile să fie cu mai puțini stimuli și cât mai puțin stresante. Câteva măsuțe într-o livadă, fructe și legume proaspete, sucuri naturale, prăjituri făcute în casă, tort pregătit de către mamă, cu ingrediente naturale atent alese, câțiva apropiați, multă voie bună și distracția va fi din plin.

 

Sfaturi de urmat pentru o petrecere reușită

 

Fă o recapitulare a tuturor pașilor de mai sus și completează-i cu următoarele:

 

  • Recapitulează și reactualizează to-do list;
  • Alegeți o singură temă, chiar dacă este dificil să vă hotărâți;
  • Reactualizați lista invitaților cu 2-3 zile înainte sau chiar cu o zi înainte;
  • Implică și copiii în organizare dacă este posibil - vei vedea câte idei creative vin din partea lor;
  • Deschideți cadourile după petrecere, mai ales dacă aveți mulți invitați, pentru a savura bucuria pe îndelete. 

 

Cea mai reușită petrecere va fi cea făcută din suflet, cu drag și implicare pentru sărbătorit, în care lucrurile simple sunt apreciate și unde prietenii dragi și apropiați sunt prezenți. Nu te pierde în detalii, păstrează simplitatea și ține o evidență ca la carte a evenimentului, iar succesul petrecerii va fi pe măsură.

 

Sursa foto: Shutterstock

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 - 18:00

0377101451 contact@mindblower.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!