Top 10 cascade spectaculoase pe Harta Romaniei

Top 10 cascade spectaculoase pe Harta Romaniei

Daca natura te fascineaza si esti in cautarea unor noi puncte de atractie de pe Harta Romaniei, iata un top al celor mai frumoase cascade ce merita vazute si admirate. Nu e un secret faptul ca tara noastra este presarata cu numeroase cascade care iti taie rasuflarea. In timp ce unele sunt renumite, altele sunt mai putin cunoscute.

Iata un top al celor mai frumoase cascade din Romania, pe care nu ar trebui sa le ratezi.

Top 10 cascade de vizitat pe Harta Romaniei

 

1. Cascada Bigar

Cascada-Bigar

Photo credit: libertateapentrufemei.ro

Este in judetul Caras Severin, in Muntii Anina si este probabil cea mai faimoasa cascada din Romania. De curand, in 2013, ea a fost catalogata de The World Geography ca fiind cea mai frumoasa cascada din lume, unica. Are o inaltime de 8 metri si frumusetea sa se datoreaza in special cuverturii de muschi care o acopera ca o cupola de smarald.

 

2. Cascada Cailor

Cascada Cailor

Pe Harta Romaniei, Cascada Cailor se afla in judetul Maramures, statiunea Borsa, in Muntii Rodnei. Este cea mai inalta cascada de la noi din tara, inaltimea ei fiind de circa 90m. Se desfasoara pe mai multe trepte, segmentul cel mai mare fiind de 18 metri inaltime.

Aceasta cascada este vizitata anual de foarte multi turisti din tara si din strainatate si apreciata pentru unicitatea ei. Este una din cele mai frumoase destinatii de vacanta in Romania, in 2020.

 

3. Cascada Balea

cascada balea

Photo credit: calebatuta.ro

Daca nu ai vizitat si razuit inca aceasta cascada pe Harta Romaniei, te poti indrepta spre Muntii Fagaras, pe unul din drumurile cele mai frumoase, Transfagarasan. In sezonul de vara, cascada este inconjurata de vegetatie plina si de multe nuante frumoase, iar in sezonul de iarna, cascada adoarme sub o mantie alba.

 

4. Cascada Valul Miresei

cascada valul miresei

Photo credit: editiadedimineata.ro

De data aceasta, ne indreptam spre Cluj, in satul Rachitele, la circa 70 km de Cluj. In mijlocul Muntilor Apuseni vei gasi una din cele mai fermecatoare cascade din Romania. Are o cadere de 30 de metri, detaliu sugestiv pentru numele pe care il poarta. Legenda spune ca in ziua nuntii o mireasa a cazut in abis de pe Muntii Bihorului, iar valul sau a ramas prins de stanci.

Cascada Valul Miresei merita vazuta si din perspectiva traseelor montane superbe pe care le poti face in Muntii Apuseni.

 

5. Cascada Beusnita

cascada-beusnita

Photo credit: cronicaromana.net

In judetul Caras Severin, intr-o arie protejata de interes national, in Parcul Cheile Nerei - Beusnita, vei putea descoperi aceasta cascada minunata, care nu putea rata topul celor mai frumoase caderi de apa de pe harta Romaniei.

Cascada este formata din mai multe cascade mici, iar pe o portiune consistenta este acoperita cu un covor de muschi si licheni. Daca esti in cautarea unei noi destinatii de vacanta impreuna cu cei mici, sa stii ca poti ajunge la cascada Beusnita pe un drum forestier, usor de luat la pas chiar si de catre copii.

 

6. Cascada Caraiman

Cascada-Caraiman-din-orasul-Busteni

Aceasta minunata cascada se afla pe Valea Jepilor, in Busteni si pentru ca zona este destul de periculoasa de vizitat pe timp de iarna, localnicii au numit-o "Cascada Fantoma". De aici, mai este putin pana la faimoasa cabana Caraiman, care se afla la o altitudine de 2025 metri. De acolo, iti poti incanta privirea cu o imagine fermecatoare a vaii si statiunii Busteni.

 

7. Cascada Toplita

cascada toplita

Photo credit: Zigzagprinromania.com

Iata o cascada unica pe Harta Romaniei, pentru ca apele sale sunt termale. O gasesti in Muntii Harghitei, pe raul Mures, acolo unde temperaturile sunt mici mai tot timpul anului. Zona este protejata si declarata rezervatie naturala pentru ca este presarata cu o multime de frumuseti uimitoare. In apropierea cascadei exista doua izvoare cu apa termala, unde poti face baie.

 

8. Cascada Iezerului

cascadaiezerului

Photo credit: travelminit.ro

Numita si Cascada Capra, aceasta cadere de apa este amplasata in sudul Muntilor Fagaras, la 1690 m altitudine si la 5 km de lacul Balea. Este alimentata de lacul cu acelasi nume. Este o zona rece si, in functie de perioada anului in care o vei vizita, o poti gasi pe alocuri sau total inghetata.

 

9. Cascada La Vaioaga

Cascada-La-Vaioaga

Photo credit: Pressalert.ro

Cu toate ca nu are o inaltime foarte mare, cascada Vaioaga este una din frumusetile naturii pe care nu ar trebui sa le omiti daca ti-ai propus sa descoperi cat mai mult din Harta Romaniei. Ca pozitionare, o gasesti la intrarea in Parcul National Cheile Nerei - Beusnita. Mergi cam 20 de minute pe jos, urmezi indicatoarele si vei ajunge usor la cascada. Culoarea turcoaz a apei este speciala si te va convinge sa te opresti o clipa si sa imortalizezi privelistea.

 

10. Cascada Duruitoarea

cascade Romania

Photo credit: vacanteleluimircea.wordpress.ro

Ai ratat aceasta cascada pe Harta Romaniei? Nu lasa asta sa se intample, pentru ca va fi inca un punct atractiv important pe care il vei bifa in frumusetile Romaniei. Cascada Duruitoarea se afla in Masivul Ceahlau, in judetul Neamt, la o altitudine de 1270 metri. Cu o cadere de circa 30 metri, ea emite un sunt puternic si poate fi auzita cu mult inainte sa ajungi in apropierea sa. Poate de asta s-a si pricopsit cu acest nume sonor. Daca esti pasionat de drumetii montane, aici poti sa o iei la pas pe un traseu frumos, pe o distanta de circa 7.5 km.

 

Pe care din cele de mai sus le-ai razuit deja pe Harta Romaniei? Care au ramas inca ascunse si te asteapta sa le descoperi ca pe niste veritabile giuvaere?

harta-razuibila-a-romaniei-cascade

Cu Harta in buzunar sau asteptandu-te cuminte acasa, draga calatorule, stim ca te indrepti spre noi experiente.

Drum bun!

 

Pentru Harta Razuibila a Romaniei, cel mai frumos pentru iubitorii de calatorii, vino in Magazin.

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 - 18:00

0377101451 contact@mindblower.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!