Ultimele zile din Plastic Free July. Un motiv in plus sa oferi cadou o cana reutilizabila

Ultimele zile din Plastic Free July. Un motiv in plus sa oferi cadou o cana reutilizabila

Stiai ca?

  • 1 milion de pahare de plastic ajung in depozitele cu deseuri la fiecare 60 de secunde
  • 52% din oameni folosesc pahare de unica folosinta la birou
  • Multe pahare de unica folosinta sunt captusite cu plastic si NU pot fi reciclate
  • Jumatate de trilion de pahare de unica folosinta sunt fabricate anual in toata lumea. Asta inseamna peste 70 de pahare de unica folosita pentru fiecare persoana de pe planeta.
  • Pana la 12.7 milioane de tone de plastic ajung in oceane in fiecare an
  • Peste 100 000 de mamifere marine si 1 milion de pasari mor in fiecare an din cauza plasticului din oceane
  • Cea mai mare cantitate de plastic folosita azi in lume este destinata produselor de unica folosinta.

Dragilor,

Azi ne-am pus palaria de oameni seriosi, pentru ca vrem sa povestim despre un subiect serios. Mai sunt 3 zile din iulie, o luna plina de evenimente si actiuni de sustenabilitate, desfasurate in mai multe tari. Mii de oameni aleg in aceasta perioada sa refuze plasticul, mai ales atunci cand este redundant, cum se intampla in cazul paharelor de unica folosinta.

 

Ce ar trebui sa afli despre Plastic Free July?

Plastic Free July este o miscare globala care a cuprins interesul a peste 177 de state. Scopul sau este de a trage un semnal de alarma asupra poluarii, din cauza cresterii consumului de materiale plastice. Astfel, vom putea avea strazi si oceane mai curate, comunitati mai frumoase.

Plastic Free July pare o provocare imposibil de dus la final, pentru ca plasticul ne inconjoara si este extrem de prezent in vietile noastre. Cu toate acestea, chiar daca este dificil sa eliminam complet plasticul, putem incerca sa reducem consumul sau.

  • Chiar e nevoie sa arunci 3 paie de plastic la cosul de gunoi in fiecare zi? N-ai putea sa folosesti un singur pai metalic sa-ti savurezi bauturile preferate?
  • Ai facut un calcul sa vezi cate pahare de plastic ai aruncat doar tu la gunoi, in ultimele 7 zile? Dar sacose de plastic? Dar betisoare de plastic de amestecat in cafea?
  • Inmulteste cu mii si milioane de oameni care fac acelasi lucru si ai sa-ti dai seama de gravitatea  problemei.

Exista alternative?

Sigur. Si despre asta este Plastic Free July. Despre a gasi alternative la consumul urias si atat de nociv de plastic. O luna pe an este dedicata actiunilor de reducere a consumului de plastic la nivel mondial, dar nu ar trebui sa ne oprim la Iulie, ci ar trebui sa reducem consumul de plastic pe tot parcursul anului.

plastic free july

Provocarea Plastic Free July

Schimba:

  • paharele de cafea din plastic cu cani de cafea reutilizabile. Starbucks si 5ToGo iti pot pregati cafeaua direct in recipientul tau si in plus vei primi cadou o portie de spuma de lapte.
  • paiele din plastic cu paie reutilizabile
  • sticlele din plastic cu sticle reutilizabile
  • cutiile din plastic cu alternative reutilizabile
  • tacamurile din plastic cu tacamuri reutilizabile
  • sacosele din plastic cu sacose din hartie sau chiar panza

 

Plastic Free July te indeamna sa-ti aduci propria cana de cafea pentru a demonstra si celor din jur cat de usor este sa reduci poluarea si sa setezi un nou trend.

Acestea fiind spuse, vrem sa-ti aratam colectia Mindblower de cani haioase reutilizabile. Mai mult ca niciodata, acum are sens sa oferi cadou o cana simpatica si reutilizabila colegei tale de birou, prietenului tau, sefului, partenerului de viata, mamei, fratelui, surorii tale, vecinului tau de scara sau de peste drum etc.

 

10 Idei cadouri cani haioase reutilizabile

1. Cana Pisica neagra

Daca iti plac pisicile si cafeaua sau ceaiul, asta e. Ai impuscat doi soareci... pardon, iepuri dintr-un foc.

Cana are forma de pisicuta somnoroasa si o capacitate de 275 ml.

Cana-Pisica-Neagra-1-1190-886988-300x218

 

2. Cana Like a Boss

Daca l-ai prins pe sefu' aruncand pe banda rulanta paharele de cafea de unica folosinta la cos, acest cadou va fi o modalitate subtila sa-l convingi sa renunte macar partial la acest obicei non-eco. Ii va placea la nebunie sa se dea mare cu asa frumusata de cana.

cana-like-a-boss-1189-6218-300x300

3. Cana termosensibila Game Boy

Cana asta nu e o cana simpla, ci este o cana cu reminescente ale jocurilor din copilarie. Ia-o cu tine in geanta si cand treci pe la Starbucks cere-le sa-ti prepare cafeaua direct in ea. Sa vezi atunci urale.

cana-termosensibila-game-boy-2156-5638-300x218

 

4. Cana termosensibila Constelatii

O cana haioasa, creativa, cu doua aspecte si reutilizabila. Cum sa nu intorci spatele paharelor de unica folosinta si sa imbratisezi cu voiosie aceasta cana reutilizabila?

5. Cana Puzzle

Bei cafea si rezolvi un puzzle. O reteta minunata pentru a incepe dimineata acasa ori la birou. Ai renuntat la paharele de plastic. Bravo!

Cana-Puzzle-1-659-839997-300x218

 

6. Cana Retro termosensibila Univers

Noua ne plac foarte tare canile termosensibile, care isi schimba aspectul atunci cand torni cafea fierbinte in ele. Sac, ca nu poti face asta cu un pahar de plastic de unica folosinta.

cana-retro-termosensibila-univers-2606-8406-768x558

7. Cana Te iubesc

Bun. Asta-i mesajul potrivit pentru iubita sau iubitul tau care inca mai consuma 4 pahare de plastic de unica folosinta pe zi. "Te iubesc, da' lasa naibii odata plasticul, ca mor balenele pe capete si pune-ti cana asta in traista cand iesi pe usa!"

i-fcking-love-you-mug_31285-768x768

8. Cana Gigantica pentru Mahmureala

Un pahar de plastic de unica folosinta nu ajunge nici la toarta acestei cani solide, incapatoare si inscriptionata cu mesaje de duh pentru cei mahmuri.

cana-uriasa

9. Cana cu shot

Hei, asta nu e de luat la birou, e de tinut acasa. Nu de alta, da' nu vrei sa te certe seful.

cana-shot

10. Cana Termica Unicorn

Si unicornii ar pleda pentru alternative la paharele de plastic de unica folosinta. Iar cand ai o cana atat de frumoasa, parca si provocarea de a respinge plasticul devine mai simpla. Nu-i asa.

cana-termica-unicorn-1191-9659

Vezi aici oferta noastra actualizata de cani haioase, ecologice si reutilizabile. Suntem curiosi sa-ti vedem preferintele!

Pana data viitoare, sorbiti o cafea buna din cana si vizionati acest filmulet realizat de cei de la Organizatia Mondiala Plastic Free July.

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 - 18:00

0377101451 contact@mindblower.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!