10 motive incredibile pentru a calatori mai mult in cuplu

10 motive incredibile pentru a calatori mai mult in cuplu

Mai multe studii arata ca varianta calatoriilor in cuplu este de bun augur pentru parteneri. Asa cum se intampla inca de la varste fragede, experientele sunt cele care ne raman cel mai mult intiparite in minte. De aceea, cuplurile care calatoresc impreuna isi intaresc relatia si pun valoare in ea.

Iata 10 motive pentru care ar trebui sa calatoriti mai des in cuplu

1. Traieste clipa

In timp ce cuplurile care nu obisnuiesc sa calatoreasca impreuna isi fac tot felul de griji cu privire la viitor si pun indoieli in relatia lor, cuplurile calatoare se concentreaza pe ceea ce se intampla in prezent. Acesti parteneri dau tot ceea ce au mai bun in prezent, fara a trai stresul viitorului nestiut.

De ce?

Explicatia e simpla. Pentru ca ei sunt angrenati mai mult in experiente noi. Faptul ca descopera noi destinatii ii impiedica sa-si analizeze excesiv situatia si sa devina prea critici. In schimb, ei stiu mai bine sa aprecieze momentul prezent.

 

2. O comunicare mai buna in cuplu
 

Partenerii ce calatoresc impreuna reusesc sa ajunga mai repede la un punct comun si sa-si rezolve cu usurinta micile dezacorduri. Calatoriile ii fac sa fie mai intelegatori si sa aiba mai multa rabdare, unul cu celalalt.

 

3. Un scop comun

Sa calatoresti impreuna cu partenerul sau cu partenera ta de viata inseamna ca aveti un obiectiv comun: sa descoperiti lumea, unul alaturi de celalalt. Sentimentele de anticipare, dorinta si supriza, angajarea in noi aventuri si situatiile noi in care se regaseste cuplul, creaza o legatura mai puternica intre cei doi iubiti.

 

4. O relatia sexuala mai buna

Acest studiu arata ca partenerii care calatoresc impreuna au o viata sexuala mai buna si comunica mai bine in dormitor. Factorii ca munca si stresul sunt aproape eliminati, de cele mai multe ori, datorita circumstantelor noi, iar acest lucru starneste romantismul si gesturile tandre. Potrivit sondajului mentionat, peste 3 sferturi din cuplurile care calatoresc impreuna declara ca au o viata sexuala mai buna.

 

5. Romantism cu intensitate

Orice cuplu calator traieste romantismul la cote maxime, pentru ca el apare spontan, din neant, in functie de noile locatii si circumstante in care va gasiti.

Acest tip de romantism tine de experienta in sine a calatoriei impreuna si nicidecum de cine luxoase, destinatii exclusiviste sau iahturi scumpe. Nu, nu e vorba de bani.

Cel mai probabil, acesta este motivul pentru care 86% dintre cuplurile care calatoreau impreuna si care au participat la un sondaj de opinie, au declarat ca relatia lor este una romantica; comparativ cu 73% - procentul cuplurilor care nu obisnuiau sa calatoreasca impreuna.

cuplu care calatoreste

6. Partenerii isi descopera reciproc preferintele si invata sa fie toleranti

Calatoriile sunt revelatoare pentru o relatie. Pe masura ce razuiesc noi destinatii pe harta interactiva a Romaniei sau pe Harta Lumii, partenerii isi descopera punctele comune, isi evalueaza punctele slabe si invata sa coopereze, sa fie toleranti unul cu celalalt si sa se completeze.

harta-razuibila-editia-hello-773-7042

7. Experiente noi. Impreuna.

Experientele comune au, in general, o pondere foarte mare pentru durabilitatea si valoarea unei relatii. Anumite experiente pot ramane amprentate in memoria celor doi iubiti chiar si o viata intreaga, iar acest lucru va fi de nepretuit pentru relatia lor.

 

8. Mai mult umor in cuplu

Prin natura lor, calatoriile sunt deseori presarate cu umor si buna dispozitie. Sunt momente in care lucrurile merg asa cum nu te astepti, dar iti dai seama ca poti trece cu usurinta peste ele, daca ramai cu zambetul pe buze sau faci mici glumite cu cel sau cea de langa tine. Poate ca ati incercat un fel nou de mancare si ati ajuns amandoi la concluzia ca a fost o decizie oribila, poate ca ati gresit camera sau hotelul, taxiul v-a dus in alta locatie, ati pierdut un bilet sau ati uitat acasa harta interactiva.

 

9. Evoluati cognitiv impreuna

Calatoriile sunt o foarte buna oportunitate de invatare, iar practica demonstreaza ca experienta de invatare ii leaga pe cei care traiesc impreuna momentele respective. Partenerii au ocazia sa progreseze cognitiv impreuna, sa-si deschida mintea si inima spre lumea care li se asterne inainte.

 

10. O cunoastere reciproca mai buna

Cand calatoresti frecvent impreuna cu partenerul sau partenera ta si va aflati in diferite circumstante, este putin probabil ca vor mai exista secrete importante intre voi. Partenerii reusesc sa se dezvaluie mai usor unul altuia, iar acest lucru reprezinta un pas imens pentru o relatie sanatoasa, de durata. Pur si simplu, cei doi nu-si vor putea ascunde anumite lucruri mai putin placute - cum ar fi faptul ca unul din ei sforaie in somn, ca nu suporta mirosul de usturoi, ca nu este epilat pe picioare etc.

 

Concluzie calatorii si cadouri cuplu

Iata cat de important este pentru o relatie ca cei doi parteneri sa intreprinda frecvent calatorii comune. Avand in vedere acest lucru, sugestia de a oferi o harta razuibila iubitului sau iubitei tale de Valentine's Day reprezinta o idee foarte buna. Va fi o harta a relatiei voastre, pe care veti razui DOAR destinatiile pe care le-ati descoperit impreuna.

Daca vrei sa mergi putin mai departe, include un mesaj alaturi de harta razuibila pe care o oferi partenerului sau partenerei tale.

 

Uite cateva idei de mesaje pentru cadou iubit si iubita harta razuibila:

idei de mesaje cuplu

  • Dragul meu, de azi, aceasta este harta calatoriilor noastre impreuna. Imi doresc sa calatorim impreuna si sa razuim noi locuri pe ea, chiar si atunci cand vom avea 90 de ani. :) Te iubesc!
  • Simt ca tu esti jumatatea mea si vreau sa descopar lumea alaturi de tine. Sa vizitam impreuna multe tari. Sa urcam munti. Sa inotam in noi ape. Sa facem poze si sa fim fericiti. La multi ani noua! - pentru Harta Razuibila a Lumii
  • Dragostea inseamna sa fiu cu tine in orice loc din lume. Te iubesc!
  • Ne-am pus de acord ca relatia noastra este o aventura nebuna si in nebunia asta ne e tare bine. Hai sa ne aventuram si in noi calatorii impreuna.
  • Iubita, hai sa traim fara scuze si sa calatorim impreuna fara regrete.

In functie de planurile voastre de calatorie, poti alege o harta razuibila a Romaniei, a Europei sau a Lumii - pe toate le gasesti in magazinul online Mindblower.ro. Cu harta-n buzunar, in geanta sau asezata la loc de cinste pe peretele de acasa, nu va mai ramane decat sa cutreierati si sa cuceriti lumea mana in mana.

 

Cauti cadouri pentru cupluri? Pentru categoria din magazin click AICI

 

 

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 - 18:00

0377101451 contact@mindblower.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!