100+ Idei cadouri de casa noua. Ghidul tau Numarul 1

100+ Idei cadouri de casa noua. Ghidul tau Numarul 1
Sa te muti intr-o casa noua inseamna de obicei sa incepi o noua etapa din viata ta. De aceea, multe persoane obisnuiesc sa arunce in aer o petrecere de pomina la care isi invita prietenii si rudele apropiate. Da, o casa noua este un succes imens pentru majoritatea dintre noi. O casa noua inseamna un inceput nou (poate chiar alaturi de cineva), intr-un oras nou sau un cartier nou; o casa noua inseamna noi drumuri, noi descoperiri, noi vecini, noi aspiratii, noi idei de a-ti decora casa asa cum doresti, un confort nou pentru tine.

Ati fost invitat la o petrecere de casa noua? Atunci, cel mai probabil esti deja in cautarea unui cadou potrivit, pentru ca asta cere eticheta evenimentului.

Stim, stim prea bine.. alegerea cadoului potrivit de casa noua iti poate da unele batai de cap - parca nu stii de unde sa incepi, incotro sa te uiti si ce sa alegi (la toate astea se mai adauga si presiunea timpului). Daaaaaaaaaaar, prietene drag, esti pe Mindblower, super sursa ta de inspiratie pentru cadouri de toate tipurile, inclusiv pentru cadouri de casa noua. Asa ca aseaza-te confortabil si navigheaza printre 50 de idei de cadouri de casa noua cu care poti merge la sigur.

Daca te grabesti, scroll rapid in jos la tolba de 100+ idei cadouri de casa noua. Daca poti sa mai zabovesti putin, avem cateva sfaturi pentru tine care o sa te pregateasca sa alegi mai usor cadoul perfect (pana la urma, despre asta este vorba, nu?).
idei cadouri de casa noua mindblower



De ce e frumos sa faci cadouri de casa noua?

Ohhh, cred ca stii asta de la parintii tai cand mergeati in vizita la cineva care schimbase locuinta si mama gasea rapid un cadou de casa noua: o lenjerie de pat, o vaza, un set de farfurii sau o fata de masa. Traditia asta are radacini adanci si este respectata aproape in toate culturile (desi intelesurile sale sunt putin diferite in fiecare parte).

Se pare ca acum multi ani, era un obicei ca musafirii care veneau intr-o casa noua sa aduca lemne de foc...mda, ai inteles bine, dar asta era acum multa vreme, cand oamenii se incalzeau cu sobe si foc la vatra. Gestul acesta era pe de o parte un cadou practic, iar pe de alta partea avea si o insemnatate spirituala - se credea ca focul alunga ghinionul si spiritele negative.

Dar, ideea principala a unui cadou de casa noua e cat se poate de simpla: sa-i ajuti cumva pe noii proprietari sa-si decoreze casa, sa aiba o ustensila noua si practica, sa se aseze cat mai confortabil in propriul camin. E ca si cum ai contribui cu o farama la fericirea lor. De aceea, multe cadouri de casa noua poarta in spate o insemnatate aparte.



De ce sa tii cont cand alegi un cadou de casa noua?
cadouri cupluri casa noua


Exista mai multe lucruri importante. Iata cateva din ele, care te pot ghida bine:
  • Gandeste-te la relatia pe care o ai cu cei care s-au mutat in casa noua.
Daca esti foarte apropiat de gazde, atunci poti sa-ti permiti un cadou personal, amuzant, apropiat. Dar, daca relatia ta cu gazdele este una destul de formala (colegi de birou, sefi, nasi, socri), atunci este bine sa alegi cadouri mai putin personale si mai degraba formale sau chiar traditionale.
  • Ce varsta si ce personalitate are gazda?
Te-ai gandit la asta? E evident. Varsta dicteaza tipul cadoului de casa noua. Daca gazda este o persoana tanara, atunci poti alege cu incredere cadouri gadget, tineresti, amuzante. Dar, daca gazda este mai in varsta, atunci orienteaza-te mai degraba spre cadouri de sanatate, cadouri de casa noua traditionale, mai "digerabile".
In afara de varsta, personalitatea gazdei este la fel de importanta. Daca are o personalitate deschisa, atunci poti alege un cadou original, dezinvolt, dar daca vorbim de o personalitate mai degraba sobra, iti recomandam cadourile sofisticate, cum sunt decantoarele de vin.
  • Ce interese si pasiuni are gazda?
Daca pornesti de la acest indiciu, s-ar putea sa-ti fie mai usor sa gasesti cadoul perfect de casa noua. Uite, de exemplu daca gazda este pasionata de citit, ii poti oferi cu incredere o perna pentru citit sau o lampa ingenioasa pentru citit ori o carte speciala. Daca este pasionata de bucatarie, uita-te spre cadourile din aceasta zona de "bucatareala" si servire. Daca e pasionata de sport - un aparat de fitness, daca e pasionata de sah, atunci o caseta deluxe cu accesorii de vin si piese de sah. Daca e pasionata de gratar, atunci o valiza cu 18 ustensile.
  • Daca gazda are copii
Nu uita de asta, pentru ca cei mici se vor intrista sa nu primeasca un cadou frumos de casa noua. Uneori, ei sunt cei care se bucura cel mai mult de cadouri, asa ca daca gazda are copii, te poti orienta spre cadouri perfecte pentru acestia: un aparat de facut pop corn fara ulei, un aparat de preparat vata de zahar, un kit pentru inghetata rulouri, o lampa de veghe deosebita.
  • Gazda este barbat, femeie sau e vorba de un cuplu?
In functie de acest criteriu, va fi mai usor sa selectezi cadoul potrivit de casa noua. Daca gazda este barbat, te invitam sa vezi cadourile pentru barbati, daca este femeie, vezi idei cadouri pentru femei, iar daca noii proprietari formeaza un cuplu, sari direct la cadouri pentru cupluri.


Cele mai frumoase si inspirate idei cadouri de casa noua
 
Cadouri pline de simbolistica

Exista o categorie aparte de cadouri de casa noua, care sunt pline de simbolism. Ele au radacini adanci infipte in traditia cadourilor de casa noua si au rezistat timpului, pana azi. De exemplu, sarea inseamna bogatie si belsug. Daca vrei sa urezi cuiva belsug si bunastare in noua casa, atunci ii poti oferi un cadou legat de sare - o solnita sau o rasnita.
Dupa sare, painea are din nou o simbolistica aparte, ea semnificand noroc si bogatia. Asta nu inseamna sa daruiesti chiar o paine gazdei, insa ii poti oferi un tocator sau un cos pentru depozitarea painii. In fine, zaharul este un alt simbol care se poate ascunde in spatele unui cadou de casa noua perfect, pentru ca el inseamna viata dulce si armonie. Prin urmare, o sa fie foarte inspirat sa te duci la noua gazda cu un aparat de facut vata de zahar pe bat acasa.

 
Cadouri legate de vin 

In afara de paine si sare, vinul este un alt simbol legat de casa noua. El inseamna fericire, bucurie si voie buna.

Aici ai o multime de optiuni pentru cadouri de casa noua: decantoare, aeratoare, accesorii pentru vin, suportul de sticla de vin, seturi pahare de vin si multe altele. Cele mai sofisticate vor arata minunat in living, in bucatarie sau chiar in barul nou amenajat de catre gazda.

 
Cadouri pentru Sot - Decantor Sticla Diamant
-16% + Cadou

Decantor Sticla Diamant

224 Lei 189 Lei
5
Lampi si difuzoare aromaterapie

Lumina, sub toate formele ei inseamna liniste sufleteasca, intelegere, bucurie si armonie. De aceea, iti recomandam sa oferi cadouri de casa noua lampi originale, lampi cu boxe bluetooth, becuri ingenioase, lumanari si chiar difuzoare aromaterapie. Aceste difuzoare pentru uleiuri esentiale au si functie de lampa care emite lumina difuza, dar pot fi folosite si pentru a dispersa arome uluitoare in camera, pentru un aer intotdeauna proaspat, curat, motivational, anti-stres.

 
Cadouri din lemn

Stii ca lemnul simbolizeaza naturalete si stabilitate? Din acest punct de vedere, un cadou din lemn va fi minunat pentru a fi oferit pentru gazda ce s-a mutat intr-o casa noua. Poti opta pentru diferite ornamente din lemn, tocatoare din lemn, masute de laptop sau mici obiecte de mobilier din lemn, o rama foto din lemn sau chiar un puzzle 3d din lemn.

 
Cadouri amuzante pentru casa noua

Daca gazda face parte din cercul tau de prieteni apropiati, atunci este o idee magnifica sa te prezinti cu un cadou amuzant. Acesta poate descreti fruntile si poate oferi multa bucurie celui sau celei care il primeste. Iti propunem cani cu mesaje hazlii, hartie igienica in forma de bani, tacamuri cu cheie, masca de dormit haioasa, patura in forma de sirena sau patura dubla.

 
Pentru cei pasionati de calatorii

Daca gazda adora calatoriile, ce idee mai buna de cadou de casa noua decat o harta razuibila, un barometru glob sau un glob pamantesc plutitor? O harta razuibila a Romaniei sau a Lumii va oferi proprietarului curajul de a se aventura intr-o noua calatorie, de a-si seta noi obiective de explorat. Harta poate fi prinsa in perete , devenind astfel un cadou adorabil, personalizat, mereu in dinamica.

 
Cadouri de casa noua pentru cei pasionati de citit

Daca suntem la capitolul pasiuni, o alta idee de cadou pentru casa noua este conectat de carti. Daca gazda adora sa citeasca, de ce sa nu-i faci cadou o carte amuzanta sau o perna de citit sau un suport inedit pentru carti? Noi credem ca aceasta este o idee foarte buna. Doar asigura-te ca stii cat de cat care sunt gusturile gazdei.

 
Cadouri de casa noua pentru bucatarie

Ahhh, pai bucataria este poate cea mai importanta incapere din noua casa, asa ca daca am ajuns aici, gasesti o multime de idei care pot reprezenta cadouri perfecte de casa noua. Seturi de cutite, platouri pentru servire, seturi de pahare, ustensile de gratar, un gratar pliabil, odorizante pentru frigider, organizatoare pentru frigider si multe altele. Sunt practice si poti fi sigur/a ca gazda se va folosi de ele.

 
Cadouri de Casa Noua - Stantator pentru gratar
-26%
Organizatoare, papuci, halate si cadouri practice

In functie de nevoile gazdei, poti sa-i usurezi putin munca de amenajare a noii locuinte cu un organizator practic. Poate fi un organizator de cosmetice, un dulap pentru bijuterii sau un organizator de pantofi. Din categoria cadourilor practice fac parte si halatele de baie si papucii de casa.

 
Te indrepti spre o petrecere de casa noua? Ai pe cineva care tocmai ce s-a mutat intr-un apartament nou sau o casa noua? Foloseste ghidul de mai sus si identifica usor cele mai potrivite cadouri de casa noua. Plaseaza comanda la noi si o vom trimite numaidecat la adresa indicata de tine. Sa fie cu noroc!
 

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 - 18:00

0377101451 contact@mindblower.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!