Accesorii vin si alte cadouri de vin pentru barbati galanti

Accesorii vin si alte cadouri de vin pentru barbati galanti
O sticla de vin este un cadou minunat, potrivit pentru orice eveniment sau ocazie speciala. De la aniversari si zile de nastere pana la simple multumiri, exista sute de sticle de vin din care poti alege. Dar, pentru un efect WOW iti recomandam sa-ti duci cadoul la un nivel superior cu niste accesorii de vin unice, care il vor emotiona cu siguranta pe sarbatorit.

Fie ca esti sau nu un fin cunoscator al vinurilor, accesoriile pentru vin sunt intotdeauna cadoul perfect pentru iubitorii acestei bauturi din struguri striviti. Nu conteaza daca sarbatoritul prefera vinul alb sau rosu, sticlele scumpe sau soiurile clasice - exista cu siguranta un cadou accesoriu de vin pe care sigur o sa-l adore atunci cand o sa-l primeasca. Iata mai departe cateva cadouri barbati foarte inspirate.

 

De ce sa oferi accesorii vin?

poster expert in vinuri

Te intrebi daca accesoriile de vin sunt o alegere inspirata pentru cadou? Oh, da si da si iarasi da.
Unul din cele mai importante motive pentru care cadourile accesorii de vin sunt o optiune excelenta este pentru ca majoritatea pot fi utilizate de mai multe ori.

De exemplu, tirbusoanele, decantoarele, paharele de vin potrivite, termometrele de sticla de vin vor fi utilizate de fiecare data cand sarbatoritul va dori sa deschida o sticla de licoare gustoasa. Accesoriile pentru vin sunt, de asemenea, unele din cele mai functionale cadouri pe care le poti oferi prietenilor si familiei, pentru ca pot fi folosite de nenumarate ori.


Cele mai inspirate accesorii de vin nu doar ca sunt o optiune de cadou de cursa lunga, dar exista zeci de optiuni din care poti alege, optiuni care se incadreaza in bugete variate. Daca nu esti familiarizat cu lumea vinului, alegerea unei sticle de vin cadou poate fi destul de coplesitoare (exista o multime de tipuri si marci de vinuri). Insa, daca vei alege accesorii de vin, totul va fi mult mai simplu. Astfel, poti fi sigur ca darul tau va fi indragit si folosit in anii urmatori.

 

Cum sa alegi cele mai bune accesorii vin cadou?

accesorii vin

Cum am spus deja, exista o multime de optiuni cand vorbim de accesorii de vin. Acest lucru este bun pentru ca ai mai multe variante din care poti alege, dar poate fi si presant pentru ca nu stii ce sa alegi. Daca te simti un pic pierdut prin marea de optiuni de accesorii de vin, iata cateva sfaturi utile:

- Stabileste-ti un buget
- Prefera mai degraba calitatea decat cantitatea
- Asigura-te ca darul tau este util. Pentru asta, cauta accesorii vin care sa reprezinte solutii in viata sarbatoritului, nu sa adauge dezordine printre lucrurile sale.


 

TOP 7 accesorii vin pentru fiecare ocazie

 

1. Pahare de vin


Sa incepem cu ce e evident - paharele speciale de vin pentru o buna degustare. Exista o gama larga de pahare, dar iti recomandam modelele noastre speciale de la Bormiolli, special create pentru a intensifica parfumul vinurilor. In general, vinurile albe se degusta dintr-un pahar mic spre mediu.
pahare vin cadou

Vinurile albe aromate precum Riesling sunt ideale pentru degustare dintr-un pahar in forma de lalea, iar paharele mai mari de vin sunt perfecte pentru soiurile mai bogate precum Chardonnay. Paharele mari de vin sunt preferate pentru vinurile rosii pentru ca au o suprafata superioare generoasa ce permite aromei sa se ridice lent. Paharul lung clasic este cel mai bun pentru vinurile spumante si pentru conservarea bulelor.

 

2. Un decantor de vin


Daca vrei ca vinul sa fie pastrat in cea mai buna stare, tine minte ca oxigenul este cel mai mare dusman care impiedica acest lucru. Dar, cand iti torni un vin rosu frumos dintr-un decantor de calitate, oxigenul devine cel mai bun prieten al tau.
Principalul beneficiu al decantarii este ca permite combinarea vinului si oxigenului. Vinul se hraneste cu oxigen atunci cand este eliberat - fructul prospera, structura se indulceste si vinul capata cel mai bun gust.
decantor vin

In trecut, un vin ferecat cu dop de pluta era considerat de valoare, dar trebuie decantat pentru separarea sedimentelor. Apoi, au aparut noile sticle care nu se mai inchid cu dopuri de pluta, dar care permit eliberarea aromei  prin decantare.

Vinurile mai noi pot fi lasate in decantor si vei observa cat de frumos de deschid in decurs de cateva ore. Vinurile mai vechi nu au nevoie de mai mult de o ora de odihna in decator. Decantarea va imbunatati chiar si vinurile mai putin placute, ajutand deseori pentru eliminarea mirosului neplacut al dioxidului de sulf.


3. Dop sau stopper pentru sticla de vin

https://mindblower.ro/cadouri-pentru-iubit/caseta-deluxe-de-sah-si-accesorii-pentru-vin.html

Daca nu ai consumat toata sticla de vin, poti folosi un dop clasic, dar cel mai elegant este sa ai la indemana un accesoriu de vin cum este dopul metalic. Acesta este special creat pentru a mentine vinul proaspat si gustos chiar si pentru data viitoare cand vei decide sa termini sticla.
 

4. Dozator de vin sau dispozitiv de turnare


Stii momentul acela cand torni direct din sticla de vin rosu in pahare si cade o picatura pe fata de masa alba? Ohh, nu! Evita asta cu un accesoriu special care se monteaza pe gura sticlei de vin si permite turnarea facila, fara picurare. Fabricat de obicei din otel inoxidabil, acest accesoriu este o modalitate simpla si la indemana de a opri scurgerile accidentale.
O alta varianta este sa inveti sa torni vin ca un profesionist. Pentru asta, infasoara pe gatul sticlei un servetel, apuca sticla de corp si tine eticheta orientata in partea de sus (la vedere).  Ridica sticla usor pe masura ce torni vinul si intoarce-o putin, pentru a preveni scurgerea picaturilor.

 

5. Aerator de vin

aerator vin

Desi in general preferam eleganta unui decantor de vin, nu exista nicio indoiala ca aeratoarele sunt una din cele mai rapide modalitati de a obtine un rezultat similar.
Conform teoriei de functionare, viteza unui vin turnat printr-un mic decalaj creste si pe masura ce se intampla acest lucru, presiunea scade si aerul este combinat cu vinul in timp ce este turnat in pahar. Prin urmare, aeratoarele sunt o alternativa rapida pentru decantare si daca vrei sa servesti doar un pahar, poti folosi aeratorul, nu e nevoie sa torni toata sticla in decantor.

 

6. Suport original pentru sticla de vin

suport sticla vin

Depozitarea corecta a vinului este esentiala pentru mentinerea calitatii acestuia. In mod ideal, sticlele trebuie depozitate in pozitie orizontala, departe de razele soarelui, intr-un loc racoros, la o temperatura constanta si departe de vibratii. Cele mai ingenioase suporturi pentru sticlele de vin pot fi folosite pentru prezentari in fata invitatilor sau pentru barurile cochete.
 

7. Termometru de vin



Acesta este un alt obiect care nu trebuie sa lipseasca din trusa de accesorii vin a oricarui iubitori de vinuri. Termometrele indica temperatura ideala pentru a degusta fiecare soi de vin in parte si astfel ajuta la maximizarea gustului.

In concluzie, este o idee fantastica sa faci cadou accesorii vin de calitate, indiferent de ocazie: nunta religioasa, cununie civila, zi de nastere, onomastica, cadouri de Craciun etc. Te invitam sa descoperi cadourile noastre minunate din aceasta categorie dedicata iubitorilor de vinuri.


 
Cadouri pentru Sot - Decantor Sticla Diamant
-16% + Cadou

Decantor Sticla Diamant

224 Lei 189 Lei
5

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 - 18:00

0377101451 contact@mindblower.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!