Da sau nu? Femeile sunt atrase de barbatii cu barba?

Da sau nu? Femeile sunt atrase de barbatii cu barba?

Hey, vrei sa afli daca femeile sunt atrase de barbatii cu sau fara barba?

Ai aterizat unde trebuie.

 

Sa stii ca milioane de barbati din toata lumea cauta raspuns la aceasta intrebare.
Totusi, nu e usor de spus daca femeile prefera barbatii cu barba sau barbatii cu tenul neted, proaspat ras. Acest lucru se intampla pentru ca exista o multime de factori de luat in considerare. Se pare ca atractia femeilor fata de parul facial al barbatilor variaza in functie de populatie, perioada lunii, varsta si multi alti factori.
Din fericire, exista cateva studii care s-au concentrat pe aceasta dilema, iar rezultatele sunt cel putin uimitoare.

 

Ce spun studiile?

Haideti sa analizam cateva studii despre atractivitatea parului facial versus barbieritul frecvent.
Intr-un studiu realizat de Neave si colaboratorii sai s-a folosit un soft numit "Faces" pentru a edita fetele barbatilor, aflati in diferite stadii ale cresterii barbii (barbierit curat, putina barba, barba mai lunga si par facial lung).
Iata un exemplu de fete editate, ce arata diferite stadii de crestere a barbii.

femeile si barbatii cu barba

Cercetatorii au expus 60 de femei acestor imagini editate, ele avand interese si caracteristici diferite. Rezultatele au aratat ca judecatile de valoare pentru masculinitate, agresivitate, maturitate sociala si varsta cresteau odata cu lungimea parului facial. Cu toate acestea, atractivitatea generala nu a urmat acestui tipar.

In schimb, femeile au apreciat ca o barba usoara este cea mai atragatoare, urmata apoi de o barba mai consistenta, de barbierit curat si apoi de o barba lunga.

Prin urmare, acest studiu arata ca femeile sunt cel mai mult atrase de barbatii cu o lungime medie a barbatii - nici proaspat barbieriti, nici cu o barba lunga.

Un alt studiu realizat de Dixson s-a concentrat pe un esantion mai mare, de 9991 subiecti (din care 8699 femei si restul barbati), in principal din Europa.
In acest experiment, cercetatorii au modificati fetele masculine pentru a obtine 4 niveluri de barba:

  • barbierit curat,
  • barba usoara (5 zile de crestere a barbii)
  • barba medie (10 zile de crestere a barbii)
  • barba lunga (30 de zile de crestere a barbii).

Rezultatele:

Indiferent de modul in care cercetatorii au modificat simetria si forma fetei, fata neteda a fost perceputa ca fiind cel mai putin atractiva.

Subiectii au evaluat fata barbierita ca fiind cea mai putin placuta pentru relatiile pe termen scurt si lung.
Asta inseamna ca femeile sunt atrase mai mult de barbatii cu barba decat de cei barbieriti?

Nu neaparat.

In schimb, ne ofera cateva indicii despre faptul ca barbile usoare si scurte par a fi cele mai atractive stiluri de styling facial. Barba lunga a fost evaluata slab in cele doua studii mentionate mai sus, dar nu la fel de mult ca fata complet barbierita.

Acest lucru inseamna ca femeile prefera intr-adevar un anumit tip de par facial in detrimentul obrajilor netezi.

Barbatii cred ca au mai mult succes la femei daca au barba

Intr-un studiu realizat de Braun, cei mai multi barbati au declarat ca si-ar dori sa poarte barba. Cei care aveau deja barba au spus cercetatorilor ca se simt mai atragatori si mai increzatori de cand au adoptat acest stil.

Daca prezenta barbii te face sa te simti mai increzator si masculin, atunci acest lucru iti va spori increderea in fortele proprii si automat vei deveni mai atragator pentru femei. De ce? Pentru ca increderea este constant evaluata a fiind cea mai importanta calitate atractiva la barbati.

 

Dar uneori femeile prefera tenul proaspat barbierit

Asa cum stiu toti barbatii, femeile sunt creaturi super-complexe care nu pot fi intelese niciodata pe deplin. Cand vine vorba despre atractivitatea barbii, trebuie sa tii cont de preferintele lor.

In relatiile pe termen scurt sau aventurile trecatoare, pare ca exista o preferinta pentru trasaturile masculine si dominante, asociate cu barba medie sau lunga.

La polul opus se afla femeile care cauta sa-si intemeieze o familie si o relatie pe termen lung. In aceasta situatie, trasaturile masculine si o barba mai mare ar putea fi percepute ca o calitate periculoasa si mai putin atragatoare. Femeile care au un partener de lunga durata prefera deseori barbatii care se barbieresc des.

O fi si acesta un motiv pentru care ele se uita prima data la cadouri de barbierit pentru iubitii si sotii lor.

 

Concluzie

Este imposibil sa-ti spunem daca o femeie iti va indragi sau nu barba. Exista prea multe variabile la mijloc.
Dar, un lucru este cert: femeilor le displac barbile murdare, salbatice, neingrijite si incalcite. Asadar, iti recomandam sa ai grija de barba ta in mod corespunzator, daca te-ai hotarat sa o lasi sa creasca (un pic mai mult).

 

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 - 18:00

0377101451 contact@mindblower.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!