Cadourile - unul din cele 5 limbaje ale iubirii

Cadourile - unul din cele 5 limbaje ale iubirii
Incerci sa-ti exprimi afectiunea si dragostea pentru partenerul tau in mod regulat, dar oare chiar comunici pe limba lui? Chiar si dragostea se poate pierde uneori, daca cei doi parteneri vorbesc limbi diferite ale iubirii.

Exista 5 limbaje ale iubirii

Cele 5 limbaje de dragoste sunt 5 moduri diferite de exprimare si primire a dragostei:
1. cuvintele de apreciere
2. timpul de calitate
3. primirea de cadouri
4. serviciile
5. atingerile fizice.

Ce este interesant e ca nu toata lumea comunica si primeste dragostea in acelasi mod. Acest concept cu 4 limbaje ale iubirii a fost dezvoltat de Gary Chapman in cartea sa intitulata Cele 5 Limbaje ale Iubirii: Secretul Iubirii care Rezista. In aceasta carte, Chapman descrie pe larg aceste 5 stiluri unice de comunicare ale iubirii.

 

1. Cuvinte de apreciere
 

Cei care au acest limbaj de iubire apreciaza atunci cand sunt admirati sau cand primesc cuvinte de afectiune, inclusiv complimente frecvente, incurajari verbale, mesaje text etc. Aceste expresii vorbite ii fac pe cei care comunica cel mai bine in limbajul cuvintelor de apreciere sa se simta cu adevarat iubiti si valorizati.

 

2. Timp de calitate



Cei care comunica in acest limbaj al iubirii se simt pur si simplu adorati atunci cand partenerul de viata isi doreste in mod activ sa petreaca timp impreuna cu ei. Le place in mod deosebit atunci cand sunt ascultati, cand exista contact vizual si prezenta deplina a partenerului. Daca petreci timp impreuna ca partenerul tau insa tu te uiti pe telefon, clar acesta nu este timp de calitate, asa cum il priveste o persoana care comunica in acest tip de limbaj.
Aceste persoane au o dorinta puternica de a petrece cat mai mult timp alaturi de persoana draga, dezvoltand conversatii semnificative sau impartasind activitati recreative.


 

3. Servicii



Iata un alt limbaj al iubirii. Daca acesta este limbajul tau de iubire inseamna ca apreciezi atunci cand partenerul tau se straduieste sa-ti faca viata mai usoara. Iata cateva exemple: partenerul iti pregateste pachetul pentru la birou, iti prepara o supa cand esti bolnav, iti face cafeaua dimineata sau duce la curatatorie hainele tale murdare doar pentru ca tu ai avut o zi plina la job.
Practic, acest limbaj este al acelor persoane care considera ca actiunile conteaza mai mult decat cuvintele. Spre deosebire de cei care prefera sa auda cuvinte de apreciere si afectiune, acestor persoane le place sa li se demonstreze dragostea.


 

4. Cadourile



Iata ca am ajuns la un limbaj al iubirii special, motivul principal pentru care ne-am legat de aceasta tematica atat de interesanta. Potrivit lui Chapman, cadourile sunt un limbaj de dragoste destul de simplu: te simti iubit atunci cand partenerul iti ofera simboluri vizuale si palpabile ale iubirii. Nu e nevoie de bani sau lucruri foarte scumpe; ceea ce conteaza este gestul din spatele cadoului. Persoanele cu acest stil de iubire recunosc si apreciaza procesul de oferire a cadourilor:

  • alegerea cadoului cu maxima atentie
  • alegerea unui cadou care spune ceva puternic
  • alegerea unui cadou care aduce beneficii emotionale celui care il primeste.


Cei care comunica in acest limbaj al cadourilor adora sa primeasca daruri frumoase atat fizice, cat si simbolice. Secretul este sa ii oferi partenerului lucruri semnificative care conteaza pentru el si care ii reflecta valorile (atentie: valorile lui, nu ale tale).

 

5. Atingeri fizice



Acesta este ultimul limbaj al iubirii, iar cei care au acest limbaj prefera sa se bucure de multa afectiune fizica din partea partenerului: sarutari, mangaieri, tinut in brate, tinut de mana, atingeri interzise etc. Intimitatea fizica si atingerile pot fi un puternic conector emotional pentru persoanele care au acest limbaj de dragoste.

 

Test rapid: Afla daca limbajul tau de iubire sau al partenerului tau este cel al cadourilor




· Te simti iubit cand primesti un cadou. Cadoul in sine este tare dragut, dar conteaza cu adevarat gandul si gestul partenerului. Cadoul devine un obiect care te ajuta sa-ti amintesti ca partenerul tau s-a gandit la tine, iar asta te umple de dragoste.

· Dupa o intalnire sau o vacanta romantica, pentru tine e un lucru special sa te intorci acasa cu un suvenir. Acest obiect iti aduce aminte de momentele sentimentale dintre tine si partenerul tau.

· Cele mai bune cadouri sunt cele semnificative. Daca primesti un cadou surpriza, cu atat mai bine. Acesta intareste si aprofundeaza conexiunea dintre tine si persoana respectiva.

· De sarbatori, zi de nastere sau aniversari, nu uiti niciodata de cadouri. Aceste zile sunt deosebite pentru tine si le folosesti ca un reminder pentru angajamentele tale.

· Gestul de a primi un cadou demonstreaza ca esti vazut, apreciat, valorizat, iubit. Te bucuri nespus cand realizezi ca cineva s-a gandit la tine si ti-a facut un cadou special. Pretuiesti in mod deosebit obiectele nostalgice.
Daca ai raspuns DA la majoritatea acestor afirmatii, inseamna ca limbajul tau de iubire este despre cadouri.

 

Cadouri pentru Sotie - Trandafir placat cu aur de 24K
-10%
Petrecere - Set Turnul Petrecerii
-7%

Set Turnul Petrecerii

90 Lei 84 Lei
2

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 - 18:00

0377101451 contact@mindblower.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!