Ce simbolizeaza trandafirul albastru?

Ce simbolizeaza trandafirul albastru?

trandafir-criogenat-albastru-electric-giftbox-2824-8548

Atunci cand oferi un trandafir, poti sa dezvalui foarte usor ceea ce simti. Fara cuvinte, doar prin efectul culorilor. Asta pentru ca fiecare nuanta are propriul sau sens in limbajul florilor iubirii. Declaratia trandafirilor rosii este bine stiuta.

Dar, ce simbolizeaza trandafirii albastri? Exista trandafiri albastri? Si daca da, ce mesaj de dragoste duc destinatarului? Exista multe flori albastre in lumea florilor, dar natura nu ofera trandafiri albastri.

De aceea, un trandafir albastru este un produs al fanteziei si al dorului. Si pentru ca dorintele puternice imping spre implinire, trandafirul albastru este inca o parte din lumea noastra reala. Ca motiv in arta, dar ca si floare vie, culoarea inspira. Trandafirul apare primavara la o viata noua si creeaza flori frumoase. El se gaseste aproape in toata paleta de culori.

trandafir-criogenat-albastru-electric-giftbox-2824-9153

Cu toate acestea, planta nu poate oferi niciodata trandafiri albastri.

 

Ce inseamna cand primesti trandafiri albastri?

Trandafirul a fost innobilat ca rege al florilor si este una din cele mai populare plante din lume. Puterea sa simbolica era deja cunoscuta in antichitate. Rosu simboliza dragoste si pasiune. Exista insa si trandafiri albi, galbeni, roz, fiecare cu o semnificatie diferita. Trandafirul roz simbolizeaza tinerete si frumusete sau inceputul unei iubiri.

Trandafirul alb reprezinta dragostea care nu poate fi explicata si se gaseste deseori in buchetele de mireasa. Varianta galbena radiaza prietenie si recunostinta. Trandafirul albastru desemneaza un romanticism misterios si incurabil.

Trandafirii sunt epitomul elegantei. Sunt frumosi, delicati, dar au si spini. Ei incanta simturile si trezesc emotii. De aceea, sunt un cadou atemporal si extrem de popular.

 

Povestea trandafirului albastru

In China antica traia un imparat a carui fiica nu voia sa se casatoreasca. Imparatul  facea presiuni asupra sa, dar ea il refuza persistent, probabil pentru ca nimeni nu ii cucerise inima. Pentru a fi lasata in pace, a stabilit o conditie de neatins: petitorul trebuia sa-i aduca un trandafir albastru. A primit un trandafir albastru din pietre pretioase, un trandafir colorat si unul pictat. Dar, desigur, nimeni nu a putut sa-i aduca un trandafir albastru adevarat. Ea era nemultumita din cauza acestui lucru.

Apoi, un cantaret calator a venit in cetate iar cei doi s-au indragostit. Acum printesa voia sa se casatoreasca cu el insa era trisa din cauza conditiei pe care ea o stabilise. Iubitul sau insa nu a fost descurajat si i-a promis ca va veni la palat cu un trandafir albastru. A venit, insa avea in mana un trandafir alb. "Dar, trandafirul e alb", a spus imparatul. "-Nu, trandafirul e albstru, a obiectat printesa."

Imparatul a cazut la invoiala pana la urma, pentru ca voia sa-si vada fiica maritata. El le-a oferit tinerilor o casa la tara, iar ei au plantat multi trandafiri albi. Aceea a fost "gradina albastra".

 

 

Despre trandafiri albastri

In Orientul Indepartat, cererea pentru trandafiri albastri este foarte mare, datorita acestui basm. Deseori, trandafirii albastri sunt daruiti cu ocazia unei nunti sau logodne, pentru ca se crede ca ei aduc dragoste cuplului pentru totdeauna, ca in povestea de mai sus.

In cautarea lucrurilor speciale, europenii au inceput si ei sa imbratiseze dragostea pentru trandafirul albastru. Cu toate acestea, marsul lor triumfal abia acum incepe.

In Asia, mesajul de dragoste al trandafirului albastru este clar: inseamna iubirea perfecta si implinita. In Vest insa, simbolistica sa este alta.

Poate pentru ca trandafirul albastru natural nu exista si este doar un vis, acesta a devenit un simbol al dorurilor neimplinite. Oricine daruieste un trandafir albastru poate spune "Esti unica si extraordinara ca acest trandafir.".

Intre timp, s-a aflat de ce trandafirul albastru nu se poate obtine nici macar in crescatorii si se pare ca este o chestiune de material genetic. Cu toate acestea, specialistii nu s-au dat batuti si au reusit sa obtina un trandafir albastru prin manipulare genetica. Din 2009, exista Aplauze, un trandafir modificat genetic care formeaza flori albastru-violet. Desi este extrem de scump, cererea pentru el este uriasa, mai ales in Asia.

trandafir violet albastru

Cercetatorii olandezi au obtinut si ei un trandafir genetic fara inginerie genetica. Secretul lor a fost un ingrasamant special, care contine cobalt si care este administrat primavara. Rezultatul a dus la obtinerea unor petale de trandafir de un albastru bogat.

 

Trandafirul albastru - semnificatii

Este un simbol al dorului, libertatii, distantei si eternitatii. Se crede ca albastru are un efect calmant, amorteste emotia si nervozitatea, induce o stare de bine, promoveaza concentrarea, comunicarea si obiectivitatea.

In terapia coloristica, albastrul este folosit de exemplu in afectiuni cu inflamatie, febra, probleme cardiace, arsuri solare, dermatita atopica si stres - pentru ca nuanta este atribuita unui analgezic, cu efect antiseptic si antihipertensiv.

Mesajul unui trandafir albastru este "Esti prietena mea si te iubesc"

Pentru trandafir criogenat albastru si alte culori, vino pe www.mindblower.ro

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 - 18:00

0377101451 contact@mindblower.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!