Sfaturi relatii: 16 lucruri bune pe care EL ar vrea sa le auda de la tine

Sfaturi relatii: 16 lucruri bune pe care EL ar vrea sa le auda de la tine

Chiar daca intr-o relatie femeile sunt cele care asteapta cel mai des complimente din partea partenerilor, adevarul este ca si lor le place sa fie incurajati, laudati si apreciati. Indiferent daca este vorba despre un cuvant care-i insenineaza ziua sau despre o declaratie mai profunda, urmatoarele sfaturi relatii si expresii de spus, va vor ajuta sa consolidati povestea frumoasa pe care o aveti.

 

Sfaturi relatii: 16 Lucruri dulci pe care el asteapta sa i le spui

  1. "Sunt fericita"

Expertii in mindfulness sunt de parere ca daca vrei sa fii fericita intr-o relatie, trebuie sa incepi cu tine insati, cu ceea ce esti. Nu face presiuni asupra partenerului tau ca si cum el ar fi singura ta sursa de fericire. Daca tu te simti fericita si implinita, vei transmite aceasta bucurie si lumina partenerului tau. Functioneaza ca un magnet.

  1. "Multumesc"

Intr-o relatie (mai ales una de mai multi ani) este usor sa treci cu vederea micile gesturi, cum ar fi faptul ca scoate rufele din masina de spalat, duce gunoiul sau face piata. In loc sa-i spui intr-un mod agresiv "Era si timpul sa faci asta!", mai degraba zambeste-i si spune-i "Multumesc". Provocarea este de a gasi in fiecare zi un lucru bun pe care il face, pentru care poti sa-i multumesti. Indiferent ca iti face cafeaua cum iti place tie sau iti tine portiera de la masina ca sa cobori, spune-i cat de mult apreciezi acest lucru. Fii specifica si arata-i exact pentru ce ii multumesti, pentru ca iti garantam ca o va face mai des.

  1. "Am incredere in tine"

S-ar putea sa ai deja aceasta expresie in pachetul de vorbe bune pe care i le oferi iubitului tau, dar de aceasta data iti spunem un truc. Momentul in care ii spui ca ai incredere in el este foarte important. Georgianna Donadio, expert in relatii amoroase, subliniaza ca cel mai bun moment pentru a-ti exprima sentimentele fata de iubitul tau este inainte sau in timpul actului sexual. Explicatia e simpla: in acele clipe, cresc nivelurile de oxitocina, un hormon care intareste sentimentele de incredere, iubire si intimitate. Tot atunci este momentul perfect sa-i spui ce-ti doresti de la el pentru relatia voastra, pentru ca atunci este extrem de receptiv si deschis.

 

  1. "Apreciez tot ceea ce faci pentru mine"

Oricine ar trebui sa simta ca eforturile pe care le depune sunt importante, mai ales daca vorbim despre relatiile de iubire. Realitatea arata ca iubirea trece prin mai multe faze de intensitate, iar dorinta ar putea sa se diminueze la un moment dat. Sa-i spui partenerului tau ca apreciezi tot ceea ce face pentru tine, este un lucru minunat care il va stimula sa aiba in continuare un comportament frumos. In schimb, daca ii vei ignora constant eforturile, dorinta sa de a te face fericita va disparea. Chiar daca poate parea putin egoist, sa-ti lauzi partenerul este un lucru bun si pentru tine in cele din urma.

 

  1. "Esti un tata minunat"

Ce barbat nu ar vrea sa auda acest lucru de la partenera sa de viata? Acest compliment ii intareste dorinta de a lupta, de a munci si de a se sacrifica pentru familie, in continuare. Este o recunoastere a meritelor sale, care il ajuta sa mearga mai departe cu zambetul pe buze si bucuria in inima. In plus, aceasta expresie intareste unitatea familiei si creaza o legatura mai puternica de implicare.

 

  1. "Ma simt atat de norocoasa ca te am langa mine"

Daca intr-adevar te simti norocoasa ca ai un partener minunat, ar trebui sa-i spui acest lucru. Nu pastra bucuria doar pentru tine. In general, barbatii se mandresc daca stiu ca au putut sa schimbe in bine viata unei femei. Susan Winter, expert in relatii si dating coach, spune ca "Daca un barbat nu simte ca este valorizat, se va simti inutil si demoralizat. Faptul ca-i recunosti contributia pentru fericirea si bunastarea voastra este un mod de a-l incuraja sa continue sa aiba o atitudine pozitiva."

iubit si iubita sfaturi relatie

  1. "Sunt aici si te ascult"

Probabil ti-ai dat si tu seama ca barbatii comunica diferit. Deseori tind sa fie suparati sau reticenti. Cand vezi ca se intampla acest lucru, nu-l cicali, ci doar asigura-l ca esti acolo, langa el. In momentul in care incepe sa vorbeasca, nu-l intrerupe si nu-ti da cu parerea daca nu iti cere acest lucru. Ofera-i siguranta si nu-l judeca. Conform statisticilor, cuplurile in care partenerii invata sa se asculte unul pe celalalt sunt mai fericite si experimenteaza niveluri semnificativ mai mici de anxietate si depresie.

 

  1. "Arati foarte bine"

Acest lucru este valabil mai ales pentru barbatii care se straduiesc sa arate bine: merg la sala, folosesc produse de ingrijire corporala, iti intretin barba cu un ritual specific etc. Este evident ca un astfel de barbat isi doreste sa arate bine, iar tu ai putea sa-i confirmi eforturile. Chiar daca nu are un corp de model, orice incurajare mica il va ajuta si il va face sa inteleaga ca il iubesti si il consideri atragator. Daca incepe sa arate preocupari pentru o viata mai sanatoasa, poti sa i te alaturi, iar acest lucru va spune chiar mai mult despre faptul ca ii sustii ideile.

 

  1. "Imi pare rau"

Certurile in cuplu se intampla, chiar daca uneori sunt mai intense, iar alteori mici rabufniri. Dar, cand apare cearta, invata sa-ti iei o pauza. Iesi din camera, respira adanc, ia o gura de vin daca simti asta, intoarce-te si cere-ti iertare. Cand apare o lupta irationala intr-o situatie stupida, cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci este sa-ti ceri scuze inainte de a se ajunge la ceva mai grav. Recunoaste: nu este intotdeauna vina lui. Uneori, de vina sunt hormonii sau lipsa ta de calorii.

 

  1. "Prietenii tai sunt de treaba"

Sigur, exista seri cand ti-ai dori sa ramai acasa si sa te uiti la emisiunea ta preferata, in loc sa iesi cu prietenii sai la o berarie. Dar, prietenii lui fac parte din trecutul lui (sau prezentul lui) si este important sa-i dai de inteles ca il iubesti si il respecti, indiferent de prietenii sau familia sa. In plus, daca vei merge la diferite intalniri cu prietenii sau familia sa, vei putea sa-l vezi si prin ochii celorlalti.

 

  1. "Sunt alaturi de tine"

Gaseste un mod prin care poti sa-i arati partenerului tau ca esti alaturi de el, chiar si atunci cand lucrurile devin complicate pentru el. Poate ca nu se intelege cu seful lui sau colegii i-au sarit in cap pentru o chestiune profesionala. Poate se simte neinteles la un moment dat. Oricand il vezi suparat si inclinat spre depresie, arata-i ca esti alaturi de el. Sustine-l in pasiunile si ideile sale. Arata-i ca pretuiesti ceea ce el iubeste. Acest lucru inseamna enorm pentru relatia voastra: munca in echipa, siguranta, cooperare si intimitate.

iubiti pe plaja

  1. "Te respect"

Ok, asta s-ar putea sa ti se para de moda veche, dar barbatii sunt diferiti de femei. Fiecare are propriul set de valori; vorbeste diferit si simte diferit in situatii similare. Femeile vor sa se simta pretuite, iubite si in siguranta. Dar barbatii vor respect. De multe ori, barbatii se retrag dintr-o relatie pentru ca simt ca nu sunt respectati. De aceea, merita sa-i oferi siguranta acestui lucru. Partenerul tau vrea sa stie ca el este prioritatea ta, iar in momentul in care vei face acest lucru, vei fi uimita de cat de mult iti poate oferi.

 

  1. "Sunt mandra de tine"

Potrivit medicului Sue Johnson, barbatii sunt foarte sensibili in chestiuni de performanta. Isi fac deseori griji ca isi pot dezamagi partenerele. De aceea, daca ii vei spune ca este cel mai bun, cel mai iubitor, ii vei transmite un sentiment puternic pozitiv. Partenerul tau are nevoie sa-i reamintesti mereu ca face o treaba excelenta si ca tu esti mandra de el.

 

  1. "Ma faci sa rad"

cuplu fericit

Sunt barbati care experimenteaza cel mai frumos sentiment atunci cand isi fac iubitele sa rada. Conform unui studiu de la Universitatea Oxford, rasul declanseaza endorfine protectoare care controleaza durerea si promoveaza sentimentele de bunastare. Chiar daca iubitul tau nu este cel mai tare comediant, orice repriza de ras sau chicoteala va poate face pe amandoi fericiti.

 

  1. "Nu e vina ta"

Toti avem zile bune si zile proaste. In zilele proaste iti vine sa-ti versi furia pe oricine... inclusiv pe iubitul tau, chiar daca el saracul nu are nicio vina. Cand se intampla acest lucru, fa un pas inapoi si lasa-l sa stie ca nu e vina lui. Poti sa-i spui lui motivul pentru care esti trista sau furioasa. S-ar putea sa descoperi ca este cel mai mare sustinator al tau, iar asta te va face sa te simti mult mai bine.

 

  1. "A fost o masa delicioasa"

Daca se aventureaza sa-ti gateasca o cina sau un mic dejun, spune-i acest lucru. Prin natura lor, barbatii simt nevoia permanenta de a oferi lucruri femeilor. Desi intentiile lor sunt bune, unii barbati nu au abilitati culinare deosebite. Dar, recompenseaza-l pentru eforturile depuse, indiferent de rezultat. Daca il dojenesti ca a lasat farfuriile murdare sau ca puiul nu are sare, nu vei face decat sa-i tai avantul si cel mai probabil nu va mai repeta experienta.

 

Se apropie Valentine's Day, Ziua Indragostitilor, asa ca poti sa exersezi toate aceste expresii minunate pe care partenerul tau ar vrea sa le auda de la tine. Ajuta-te si de un cadou tematic: Carte cadou Iubit 50 Motive pentru care te iubesc. Completeaza tu 50 de motive pentru care il iubesti, in maniera ta preferata.

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 - 18:00

0377101451 contact@mindblower.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!