21 Septembrie - Ziua Mondiala a Recunostintei

21 Septembrie - Ziua Mondiala a Recunostintei

In fiecare an, pe 21 Septembrie este World Gratitude Day, o ocazie nemaipomenita de a sarbatori multumirea intr-o varietate de moduri.

Sarbatoarea a debutat in anul 1965 in Hawaii cand, in cadrul unei intalniri internationale, s-a decis ca ar fi benefic sa existe o zi speciala pentru ca oamenii sa-si exprime recunostinta si aprecierea pentru o multime de lucruri minunate care se intampla in viata. Cand s-au intors in tara natala, cei care au participat la intalnirea din Hawaii au marcat Ziua Recunostintei in calendare, un an mai tarziu, in 1966.

De atunci, numarul celor care sarbatoresc Ziua Recunostintei creste din ce in ce mai mult.

 

Cum poti sarbatori Ziua Recunostintei?

Este tot mai evident cat de important a devenit pentru omul modern sa constientizeze valoarea recunostintei si aprecierii. Fondatorii acestei zile speciale spera ca oamenii vor reflecta mai mult asupra lucrurilor uimitoare care se intampla in viata cotidiana. Recunostinta are un impact pozitiv asupra bunastarii noastre si ii face pe oameni mai fericiti si mai multumiti.

Ziua Recunostintei este momentul perfect sa facem un pas inapoi si sa ne gandim la toate lucrurile pentru care suntem recunoscatori.

World-Gratitude-Day-Greetings

 

De ce este important sa ne aratam multumirea?

Conform numeroaselor studii din domeniul psihologiei pozitive, recunostinta este unul din elementele critice care stimuleaza fericirea. Ofera o multime de beneficii psihologice, fizice si interpersonale.

Robert Emmons, cel mai important cercetator din lume in domeniul recunostintei, spune ca, atunci cand devenim recunoscatori tindem sa ne simtim mai bine, sa avem un somn mai odihnitor, sa intampinam mai putine probleme fizice, sa facem mai putine vizite la medic si sa avem o viata mai lunga (cu o medie de 7 ani).

Cand enumeram lucrurile pentru care suntem recunoscatori, intrerupem ciclul gandurilor negative, iar corpul nostru se elibereaza de stres. Invatam sa iubim mai mult viata. Cand suntem apreciati  de cei din jur, creierul nostru elibereaza dopamina, ceea ce ne incurajeaza sa depunem si mai mult efort pentru a arata ca suntem demni de recunostinta.

In concluzie, recunostinta este un cadou pe care il putem oferi pentru a imbunatati viata unei persoane. Ea inspira si umple mintea de sens.

Exista o persoana in viata ta careia vrei sa-i multumesti in mod deosebit? Daca da, nu lasa timpul sa treaca. Acum este ocazia potrivita sa-i oferi un cadou frumos, accesorizat cu un mesaj simplu, dar emotionant: "Multumesc!".

 

Sugestiile noastre

Ofera-i sotiei tale o cana termica si spune-i cat de mult o apreciezi ca se trezeste prima in fiecare dimineata si pregateste micul dejun.

Ofera-i mamei o perna de masaj pentru a-i alina durerile varstei si a-i multumi ca te suna mereu sa afle despre tine.

Ofera-i tatalui tau o unealta Wallet Ninja pentru a-i da de inteles ca il apreciezi pentru sfaturile intelepte;

  • o masca de dormit pentru cea mai buna prietena care te suporta de fiecare data cand plangi pe umarul ei ca nu ai noroc in dragoste;
  • un carnetel de notite in forma de fructe colegei care te ajuta mereu cu toate cursurile de la facultate;
  • o trusa de scule camuflata pentru iubitul tau care ti-a reparat chiuveta saptamana trecuta;
  • o perna bustean pentru vecinii care te-au ajutat sa te muti in noua locuinta.
  • o lampa de carte carlig pentru sora ta care da bacul anul viitor si care iti pastreaza intotdeauna bucata cea mai mare de ciocolata.

Sigur gasesti tu o persoana careia sa-i oferi un "Multumesc" in aceasta zi minunata.

 

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 - 18:00

0377101451 contact@mindblower.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!