23 Ianuarie: Ziua Internationala a Scrisului de Mana

23 Ianuarie: Ziua Internationala a Scrisului de Mana

Nu cu mult timp in urma, asezarea pixului pe hartie era o caracteristica fundamentala a vietii de zi cu zi. Sa tii un jurnal, sa compui o scrisoare de dragoste sau felicitari, erau lucruri obisnuite intre prieteni, familie si parteneri de afaceri.

Scrisul de mana vindeca

Cu toate ca scrisul de mana este un proces mai consumator de timp comparativ cu tastarea la calculator, exista dovezi care arata beneficiile sale uriase. Psihologii au subliniat in diverse randuri ca scrierea personala, orientata spre emotie ii poate ajuta pe oameni sa-si identifice si sa-si comunice mai bine trairile.

In 1980, un studiu a descoperit ca "leacul scrierii", care inseamna sa-ti asterni propriile ganduri pe hartie timp de 15 -30 de minute, poate duce la beneficii masurabile pentru sanatatea fizica si mentala. Aceste beneficii includ:

  • combaterea depresiei,
  • eliminarea stresului
  • imbunatatirea functiei imunitare
  • stimularea puterii de concentrare
  • mentinerea acuitatii creierului, pe masura ce inaintam in varsta.

Felicitari scrise de mana

In acesta epoca digitala, cand suntem inundati de tehnologie si cautam permanent noi modalitati de automatizare a proceselor noastre, o simpla felicitare scrisa de mana poate parea ciudata. Cu toate acestea, felicitarile scrise de mana sunt un minunat prilej de a aduce o nota personala unui mesaj care poate insoti un cadou.

 

6 Motive pentru care ar trebui sa scrii felicitari sau scrisori aniversare de mana

 

  1. Pregateste o surpriza minunata

Iti amintesti cat de distractiv era sa primesti un email acum multi ani? Nu stiai niciodata ce contine, dar acum toate sunt previzibile (facturi, newslettere, sarcini de facut, junk-uri). Tu poti fi persoana care isi salveaza prietenii din mrejele postelor electronice moderne. Scrie de mana o felicitare simpatica sau o scrisoare si pune-o in cutia postala.

 

  1. Cercetatorii spun ca vei fi mai fericit

Conform studiilor, daca iti vei face un obicei din a scrie felicitari de mana "te vei simti mai fericit, iar daca esti predispus spre depresie, simptomele negative se vor diminua considerabil".

 

  1. Confirma importanta unei relatii

Faptul ca ti-ai facut timp sa scrii o bilet de mana pe care sa-l oferi impreuna cu un cadou, arata ca pretuiesti relatia cu persoana respectiva. Acest lucru intareste relatiile de prietenie si de dragoste, creste loialitatea colaboratorilor si partenerilor de afaceri.

 

  1. Este un mod memorabil de a-i bucura pe cei pe care ii iubesti

O felicitare sau o scrisoare aniversara poate fi apreciata chiar si peste ani de zile. E suficient sa arunci un ochi intr-un muzeu de istorie si vei fi impresionat de impactul pe care il poate avea o scrisoare. Multe lucruri au disparut in abisul istoriei, dar bucati fragile de hartie au fost protejate de generatii, deoarece cuvintele puternice merita sa fie recitite.

 

  1. Te ajuta sa faci pauze necesare pentru a gasi exact cuvintele pline de semnificatie

SMS-urile si emailurile sunt in mare parte reactionare. In schimb, sa scrii de mana felicitari sau o scrisoare este un act mult mai deliberat. O faci pentru a darui, nu pentru a primi. Scrii pentru ca trebuie sa spui ceva.

 

  1. E mai usor decat crezi

Felicitarile scrise de mana sunt mai ieftine decat cele scumpe care vin cu mesaje deja imprimate, dar pot avea o valoare sentimentala mai mare. Prin cateva miscari cu pixul pe hartie, ai puterea de a incuraja o persoana iubita, de a inspira un prieten sau de a aprinde scanteia dragostei.

 

Scrisul de mana este unic pentru fiecare individ in parte. Acesta este principalul motiv pentru care oamenii apreciaza de obicei acele felicitari, scrisori sau bilete scrise de mana decat un email sau un mesaj electronic. Cand e nevoie de un pic mai mult timp pentru a asterne cuvinte pe hartie, tindem sa fim mai buni unii cu altii.

 

Concurs Mindblower de Ziua Internationala a Scrisului de Mana

 

Azi, 23.01.2020, de Ziua Internationala a Scrisului de Mana am lansat o provocare prietenilor nostri de pe Facebook, cu un premiu tematic: Suport pixuri cu ghiveci S

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 - 18:00

0377101451 contact@mindblower.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!